2022. november 28. - Stefánia
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fekete himlőre költ a honvédelmi tárca

A Honvédelmi Minisztérium százezer darab fekete himlő elleni vakcina szállítására írt ki európai uniós, nyílt közbeszerzési eljárást. A közlemény ismertetése szerint az utóbbi évtizedben számos példa mutatta azt, hogy különböző biológiai fegyverekkel egy
2008. január 24. csütörtök 21:15 - Hírextra
Ilyen volt például a tokiói metróban végrehajtott, tragikus kimenetelű biológiai támadás is. Ezért minden országnak - köztük Magyarországnak is - alkotmányos kötelessége, hogy állampolgárait megvédje az ilyen jellegű fenyegetések esetleges következményeitől.

A Magyar Honvédség a külföldi szerepvállalások során a különböző fertőző ágensek által okozott megbetegedések megelőzésére is felkészül, s a hazai és nemzetközi szakmai ajánlások alapján beoltatja az érintett személyi állományt.

Az oltóanyagok és a megelőzést szolgáló gyógyszerek beszerzése szigorú szabályozás szerint történik. Az oltóanyagokkal való beoltást a katonák részére a Magyar Honvédség Nemzetközi Oltóközpontja hajtja végre a szakma előírt szabályai szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását