2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Úgy fog sportolni, ahogy te dohányzol

Az aktív szülők valóban ösztönözhetik saját példájukon keresztül gyermekeiket a mozgásra, ez azonban kevésbé ragadós, mint az széles körben eltejedt - derült ki egy felmérésből, amelyet pénteken publikáltak a brit The Lancet című lapban.
2007. november 23. péntek 19:08 - Hírextra
A Bristol Egyetemen amerikai és brit tudósok több mint ötezer, 10 és 11 éves gyermek szokásait vizsgálták. Három napon át a gyerekek bokájukon mérőeszközt viseltek, amely napi tíz órán át rögzítette testmozgásuk gyakoriságát és intenzitását. A gyerekeket megkérték, hogy ha úsznak vagy kerékpároznak, azt külön jegyezzék föl, mert a szerkezet ezeket a tevékenységeket nem rögzítette pontosan.

A kutatók a gyerekek adatait összevetették a szülőktől kapott válaszokkal. A kérdések részben az anyák terhesség alatti aktivitására (úszás és séta tekintetében), illetve a várandóssági dohányzására vonatkoztak. Emellett többek között azt is tudakolták, hogy gyermekük 21 hónapos korában a szülők sportoltak-e, illetve cigarettáztak-e, míg a gyerek kicsi volt.

Meglepő eredménynek számít, hogy a dohányos szülők gyermekei kismértékben ugyan, de nagyobb fizikai aktivitást mutattak, mint a nemdohányosoké.

A felmérésben megállapították, hogy csak néhány esetben mutatható ki a korai élettényezők szerénynek mondható hatása a 10-11 éves kori fizikai aktivitásra, így valószínűleg más tényezők játszhatnak fontos szerepet a gyerekek mozgásszegény vagy aktív életmódjában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását