2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hamburgerrel is lehet fogyni

A berlini Maik Metze mindent megpróbált. Kezdte az Atkins-diétával, folytatta a káposztaleves-kúrával, majd különböző fogyasztó gyógyszerekkel, de semmi nem segített. 125 kiló alá az istennek nem akart menni.
2007. november 21. szerda 08:44 - Hírextra
Ráadásul kedvenc hamburgeréről egyszerűen képtelen volt lemondani. Azután hirtelen fordult a világ, mert a 30 éves Metzének családi orvosa azt javasolta, hogy próbálkozzon csakis a hamburgerrel. S hozzá csakis egy kis sült krumpli jöhet, no meg sport.

S Maik Metze nekikezdett. Ma pedig egész Berlin - legalábbis a túlsúlyosabb része - róla beszél, s a bulvárlapok az ő esetével vannak tele. Pontosan fél év alatt ugyanis kereken 35 kilót fogyott, mégpedig úgy, hogy csak hamburgert és hozzá egy kis sült krumplit evett.

Minden másról lemondott, így az egyéb kedvencekről, köztük a pizzáról, a különféle "wurstokról" és az esti csokoládéról is. Ha este a televízió előtt mégis nassolni volt kedve, egy falatka plusz hamburgert azért megengedett magának.

Családi orvosa állandóan ellenőrizte. Az egyetlen kikötése az volt, hogy páciense a napi 1400 kalóriát még kedvenc ételével sem lépheti túl. S Metze úgy próbálta beosztani, hogy az engedélyezett mennyiség keretében legalább három hamburgerhez jusson. A közeli Burger Kingben kedvelt "zsemléjét" ennek megfelelően állították össze, s a szokásos 550 kalóriás hamburger helyett ő csak 400 kalóriásat kapott, s így marad hely a krumplinak is. Emellett rendszeresen futott és biciklizett, a kilókat pedig rohamosan adta le.

Maik Metze ma 90 kiló, s csodálatosan érzi magát a bőrében. Sörhasa eltűnt, az eddigi 64-es helyett 54-es öltönyt hord, és már a nők is megfordulnak utána.

Az úgynevezett "Fast Food" diéta nem új, s az elmúlt időszakban jelentősen megosztotta az orvosok, illetve a dietetikusok táborát. A legtöbben ellene esküsznek, mondván, hogy a szervezetnek kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra, s vitaminokra van szüksége.
Metzét azonban ez a legkevésbé sem érdekli. Ő most rendkívül boldog, és még pénzhez is jutott, mert "A burgerdiéta" címmel fogyókúrájáról "gyorskönyv" is készült.

Mindenesetre orvosa szerint a kúrát most abba kell hagyni. "Hamburger nélkül nem akarok élni" - fogalmazta meg ars poeticáját Maik Metze. Arról azonban sem ő, sem az orvos nem nyilatkozott: mi kell ahhoz, hogy a leadott kilókat villámgyorsan ne szedje vissza.

Berlinben viszont arra számítanak, hogy példája kapcsán a hamburgeres éttermeket elözönlik majd a terméket amúgy is kedvelő, fogyókúrázni vágyó kövérek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását