2024. július 13. - Jenő

Hamburger a szerver ellen

Felmondta a szolgálatot a japán környezetvédelmi minisztérium szervere a McDonald's félárú Big Mac-akciója következtében, amelyet az amerikai multinacionális cég japán leányvállalata "a föld megmentésére" hirdetett meg.
2007. szeptember 5. szerda 17:11 - Hírextra

A szigetországi McDonald's féláron, 150 jenért (mintegy 250 forint) kínálta Big Mac nevű termékét mindazoknak, akik a minisztériumtól tanúsítványt szereznek arról, hogy elkötelezik magukat az éghajlat felmelegedése elleni küzdelemre.

A minisztérium szerveréről letölthető dokumentumot számítógépen vagy mobiltelefonon kellett kitölteni. A roham kedden kezdődött és szerdára olyan tömegessé vált, hogy a szerver leállt.

"Igyekszünk újra működésbe hozni a rendszert" - jelentette be később a minisztérium szóvivője.

Eddig több mint 80 japán vállalat kapcsolódott be az éghajlat felmelegedése elleni akcióba, többek között kedvezményeket nyújtva azoknak, akik elkötelezik magukat erre a küzdelemre.

 Japán az 1990 évi üvegházhatású gázkibocsátásához képest 2008 és 2012 között 6 százalékos csökkentésre kötelezte magát a kiotói jegyzőkönyvben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását