2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elszökött az elnök

Egy pénzintézet és egy faktoráló cég sérelmére elkövetett félmilliárdos csalással gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) O. Nagy Imrét, az Ybl Bank 1992-es csődje miatt annak idején nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért jogerősen négy évre ítélt
2007. október 26. péntek 08:36 - Hírextra

Ismét gyanúsított O. Nagy Imre, a rendszerváltozás utáni első magyar bankcsőd fő felelőse. Az egykori Ybl Bank elnökét a bíróság - a pénzintézet 1992 nyarán a tulajdonosokból álló menedzsment felelőtlen gazdálkodása miatt bekövetkezett csődje miatt - négy év szabadságveszésre ítélte. O. Nagy azonban a börtön elől külföldre szökött. Három és fél évvel a jogerős ítélet kihirdetése után Bécsben fogták el 2000 februárjában - olvasható a lapban.

O. Nagy Imre ellen most egy 900 milliós faktorálási ügy kapcsán indított eljárást az NNI. Horváczy Emese - O. Nagy nevének említése nélkül - a Népszabadságnak azt mondta: "a gyanúsított 520 millió forint kárt okozott (mintegy 400 milliót a pénzintézetnek, 120 milliót a faktoráló cégnek) egy csalási ügyben".

Az NNI munkatársai csütörtökön házkutatást tartottak O. Nagy zuglói otthonában. A férfi hányingerre hivatkozva kérte, hadd mehessen ki a szabad levegőre. Mivel akkor még nem volt őrizetben, egy rendőr kíséretében, de bilincs nélkül lépett ki az előkertbe.

O. Nagy kirohant az utcára és autójába ült. Mivel az előtte és mögötte parkoló rendőrautóktól nem tudott azonnal elhajtani, mindkét kocsit megrongálta, majd elhajtott. Később még összetört egy másik autót is, távolabb pedig, az Erzsébet királyné útja Kolozsvár utca kereszteződésében, egy harmadikat. Ott fogták el.

 történtek után az NNI őrizetbe vette O. Nagy Imrét és várhatóan kezdeményezni fogják az előzetes letartóztatását is; erről azonban később döntenek - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását