2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fogyni lehet a hidegtől

A hidegebb idő is jelzi, hogy vége van a nyárnak, de e rossz hírben lehet valami jó is. Két kutatás eredményei szerint a hideg segíthet a fogyásban és a fűtés csökkentése, főleg a gyerekeknél, hasznos lehet.
2007. szeptember 22. szombat 11:44 - Hírextra

A hideg ugyanis felébreszti az úgynevezett "barna zsírszövetek" aktivitását - ezek felelősek a zsírok égetéséért - és csökkenti a fehér zsírszövetekét, amelyek felhalmozzák a kalóriákat.

Szaito Maszajuki, a sapporói Tensi főiskola kutatója kimutatta, hogy ellentétben az eddigi ismeretekkel, a barna zsírszövet nemcsak a születés után, hanem felnőtt korban is jelen marad az ember szervezetében és a hideg fokozza aktivitását - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A másik kutatást a Joslin Diabetes Centerben Ronald Kahn vezetésével amerikai kutatók folytatták. Ők azt bizonyították, hogy gyógyszerrel fokozható a barna zsírszövet aktivitása, és a barna és a fehér zsírszövet közötti egyensúly magyarázza, hogy azonos feltételek között miért hízik az egyik ember és miért nem a másik. Olyan gyógyszer már létezik, amelyeket egereken próbáltak ki, most azt kutatják, milyen medicina lenne eredményes az embernél is.

Olasz kutatók a témához kapcsolódva azon a véleményen vannak, hogy a gyerekeket túlöltöztetik és túlfűtött szobákban tartják és ez hozzájárul ahhoz, hogy egészségtelenül híznak. Már az is segíthetne, ha a fűtést eleve 18-19 fokra állítanák be - vélik a szakemberek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását