2024. április 19. - Emma

Aranyat lőttek a svédek

A Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson, Björn Ferry, Carl Johan Bergman összeállítású svéd kvartett nyert vegyes váltóban az antholzi sílövő-világbajnokságon.
2007. február 8. csütörtök 16:37 - Hírextra
A skandináv staféta második tagja, Anna Carin Olofsson állt az élre, és attól kezdve társai - végig vezetve - viszonylag simán őrizték meg az első helyet. A svédek Olofsson remeklése mellett kitűnő futóteljesítményüknek köszönhetik sikerüket, ugyanis 13 lőhibát vétettek, míg közvetlen riválisaik ennél kevesebbet, így a havon kellett behozniuk a lőállásban elvesztegetett időt.

Váltóban a kvartett minden tagja egy-egy alkalommal állva és fekve lő, de az öt célpontra nyolc töltényük van, a svédek így úszhatták meg a büntetőkört a hibák ellenére.

A franciák befutó emberüknek, a Raphael Poirée-nek köszönhetik második helyüket: a férfi egyéni szám győztese kitűnő lövészete révén tudta megelőzni a végül harmadik norvég négyest, amelyben ezúttal nem szerepelt a világklasszis, Olaszországban két aranyéremnél tartó Ole Einar Björndalen.

Eredmények: vegyes váltó, 2x6 és 2x7,5 km, világbajnok: Svédország (Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson, Björn Ferry, Carl Johan Bergman) 1:20:04.7 ó (0 büntetőkör/13 lőhiba) 2. Franciaország 27.6 mp hátrány (0/2) 3. Norvégia 36.4 mp h. (0/11).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását