2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ismét nyomoznak az oroszok Londonban

Az orosz ügyészség Alekszandr Litvinyenko orosz exkém londoni megölésének ügyében nyomozó munkatársait fogadták Londonban a Scotland Yard képviselői. A találkozóról adott brit tájékoztatás szerint a megbeszélés célja "a kölcsönös jogi segítségnyújtás irán
2007. február 21. szerda 08:09 - Hírextra

Köztük két Londonban élő Kreml-ellenes személyiség - Borisz Berezovszkij milliárdos üzletember és Ahmed Zakajev, a csecsen szakadárok megbízottja - kihallgatását kérték. A kérésekről a brit hatóságok még nem döntöttek.

Orosz részről nehezményezték is, hogy ilyen hosszú időt vesz igénybe a brit döntés megszületése. A londoni orosz nagykövetség közölte, a moszkvai ügyészség egy képviselője szombatig a brit fővárosban marad.

A Scotland Yard január végén továbbította a nagy-britanniai ügyészségnek a Litvinyenko megmérgezésével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatának következtetéseit.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) volt ügynöke, aki élesen bírálta a moszkvai vezetést, tavaly november végén halt meg egy londoni kórházban három héttel azután, hogy szervezetében először kimutatták egy erősen sugárzó anyag, a polónium 210-es izotóp nyomát. Litvinyenko hozzátartozói szerint a Kreml áll a gyilkosság mögött, de az orosz hatóságok tagadják ezt.

Az orosz hatóságok több kérést intéztek az angol szervekhez, többek között tanúk kihallgatásának engedélyezését és bizonyos helyszínek felkeresését. Az orosz főügyészség, amely az Angliában folyó nyomozástól függetlenül önálló vizsgálatot indított december elején a Litvinyenko-gyilkosság felderítésére, több mint száz tanú nagy-britanniai kihallgatásához kért hozzájárulást.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását