2024. március 19. - József, Bánk

Hangulatjelző felhőlámpa készítése

Ötletes és vidám kiegészítő a nappaliban vagy a gyerekszobában a felhő alakú lámpabúra. Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy ezt a búrát Te is bármikor el tudod készíteni? Sőt, egy kis leleményességgel még az is megoldható, hogy arról is árulkodjon, épp milyen hangulatban vagy!
2022. június 22. szerda 07:38 - HírExtra

Kellemes fényű, pihe-puha felhő, ami ha jókedved van, rózsaszín fényben ragyogja be a szobát, ha borús, akkor kékben dereng. Szereted, ha több fényforrás világítja be a teret? Állíts össze felhőcsoportot. Elmondom, hogyan csináld!

Ezekre lesz szükséged a felhőlámpához

A lámpához kell egy alap, azaz egy lámpabúra tetszőleges formában, attól függően, hogy mekkora és milyen alakú felhőt tervezel. Erre a célra egy papír lámpaernyő a mömax választékából tökéletesen megfelel, akárcsak a lámpafüggeszték, amit szintén itt találsz. Az ernyő lehetőség szerint bambusz legyen, mivel pehelykönnyű és légies, minden erősebb fuvallatra megmozdul, így igazán élethű hatást kelt. 

A lámpaernyőn és függesztéken kívül szerezz be vattát vagy olyan tömítőanyagot, amivel a párnákat, díszpárnákat bélelik. Utóbbi előnye, hogy könnyebb vele dolgozni és kisebb a súlya, mint a vattának. 

Ha van alap, és megvan a felhő anyaga is, akkor csak az eszköz kell, amivel a kettőt egymáshoz rögzíted. A ragasztópisztoly a leghatékonyabb és leggyorsabb, amivel ezt megteheted, de ne felejts el ragasztórudakat beszerezni! 

A felhő “lelke”, a fényforrás a következő lépés: lehet egyszínű, de ha az eredeti tervet követed és hangulatjelző felhőlámpát szeretnél összerakni, akkor egy többszínű, távirányítós, színváltó LED lámpa mellett teszed le a voksod. Ezzel be is fejeződött a hozzávalók összegyűjtése. Lássunk hozzá az elkészítéséhez!

A felhőlámpa összeállítása

Gömb alakú papírbúránk kezdetnek tökéletes lesz, ha a későbbiek folyamán több felhőt is szeretnél lakásod “egén” látni, próbálkozhatsz más formákkal. 

Nulladik lépésként tépkedj a vattából vagy töltőanyagból formás kis csomókat. A búrára a ragasztópisztoly segítségével illeszd őket, ügyelve, hogy ne legyen szigorúan egyenletes az eloszlásuk, se túl szimmetrikus. Egy idő után ez kissé monoton és unalmas munka lehet, de ne ragassz nagy csomókat túl nagy felületre, mert nem lesz szép az eredmény. 

Amikor sikerült az összes pamacsot felragasztani, illeszd be a helyére a függesztéket, illetve a vázat, majd csavarozd be a fényforrást is. Kész is van, már csak fel kell szerelni a helyére!

Tippek a lámpa használatához

A lámpád minden tekintetet magára vonz majd, akár egy színben pompázik, akár színváltós LED fényforrással használod. A hatást fokozhatod, hogyha színes vagy csillogó ragasztót használsz és apró pöttyökkel szórod meg a fodrokat.

Emelheted a fényét azzal is, ha egy fényfüzért vagy LED-szalagot rejtesz el a pamacsok között. 

Azonban ügyelned kell a tisztán tartására is, hiszen egy idő után megül rajta a por. Porold le óvatosan, akár le is porszívózhatod, így még sokáig biztosít kellemes hangulatot otthonodban!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását