2023. december 2. - Melinda, Vivien

Új adórendszert javasol a Momentum

4+1-es adópolitikai javaslatcsomagot mutatott be Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Parlamentben, mert szerinte a kormány beterjesztett javaslata igazságtalan és kiszámíthatatlan.
2023. november 9. csütörtök 11:59 - HírExtra

"Elsőnek is kiszámítható adórendszerre van szükség, ezért a javaslatunk az, hogy évente egyszer lehessen csak adótörvényt módosítani” – mondta felszólalásában Bedő és hozzátette, hogy a Momentum továbbá azt szeretné, ha a minimálbért keresők SZJA-mentesek lennének; az egy gyermekes családok is 100%-os családtámogatást kapnának; a női higiéniás termékek és a pelenkák ÁFA-ja 5%-ra csökkenne; a milliárdos vagyonokat rejtegető magántőkealapok pedig megadóztatásra kerülnének.

A Momentum politikusa szerint azon túl, hogy mindössze 5 napot adtak társadalmi egyeztetésre a 130 oldalas dokumentumhoz az is probléma, hogy a Fidesz javaslata nem segíti azokat, akiknek igazán szüksége lenne rá. „Kísérletet sem tesz a kormány, hogy a magyar adórendszert igazságosabbá tegye, és segítsen azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Pedig azt gondolom, egy COVID-, majd egy megélhetési válsággal sújtott országban, ahol emberek százezreinek, ha nem millióinak lett az élete hatványozottabban nehezebb, ott igazán lenne mit segíteni” – zárta Bedő.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását