2024. április 29. - Péter

Már járnak, de késnek a vonatok

A debreceni vasútállomást érintő valamennyi vonat közlekedik, de 20-30-40 perces késésekre számítani kell a hétfő délelőtti tűz nyomán - közölte az MTI-vel Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
2008. augusztus 4. hétfő 21:10 - Hírextra

Az állomás irányítóberendezésének áramellátását biztosító rendszer - eddig ismeretlen okból - kiégett, ezért cserére szorul - emlékeztetett a vasúttársaság sajtófőnöke, hozzátéve, a rendszer pótlása több napot is igénybe vehet.


Tájékoztatása szerint a vasúti jelző- és biztosítóberendezés műszaki hibája miatt az állomáson kézi erővel állítják a váltószerkezeteket, amely lassítja a nagy forgalmú vasúti csomópont vonatközlekedését. Ugyanakkor Debrecen és Ebes között három vasúti átjáróban a fénysorompók sem működnek.


A tűz a debreceni állomás vonatok indítására szolgáló jelfogó helyiségében keletkezett hétfő délelőtt, az épületből mindenkit biztonságban kivittek. A tüzet fél óra alatt sikerült eloltani - mondta el korábban az MTI-nek Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalvezetője.


A vasútállomás a tűz miatt nem fogadott vonatokat.
A tűz keletkezésének okát szakértő vizsgálja, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel - közölte a városi rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását