2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Hosszútávúszó Eb 10 magyarral

Keddtől vasárnapig tart a hosszútávúszók horvátországi Európa-bajnoksága, amelyen igen népes, 10 tagú magyar csapat is szerencsét próbál.
2008. szeptember 5. péntek 11:35 - Hírextra
A jövő heti, dubrovniki kontinensviadalon a férfi 25 kilométer kivételével valamennyi távon rajthoz áll a piros-fehér-zöld színeket képviselő maratonista, mi több: még a legújabb, a felnőtt Eb-n ezúttal debütáló versenyszámban, a 3 fős csapatok 5 kilométeres vetélkedésében is ott lesz Magyarország - mondta el Németh Zsolt, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek.

Ez utóbbi viadalt illetően előírás, hogy legalább egy női versenyzőnek is helyet kell kapnia a trióban, a három úszót egypercenként indítják, és a célba harmadikként beérkező ideje alapján dől el a csapatsorrend. A magyar együttest Prohászka Ágnes és Pták Olivér mellett az a Gercsák Csaba alkotja, aki egyedüliként képviselte a magyar hosszútávúszást Pekingben. Az augusztusi olimpián mutatkozott be a szakág a 10 km-en megrendezett viadallal, amelynek teljesítése közben Gercsák rosszul lett és a verseny feladására kényszerült.

Dubrovnikban búcsúzik el - mivel ezt szánja utolsó világversenyes fellépésének - a többszörös vb- és Eb-érmes nyíregyházi Kovács Rita, a magyar hosszútávúszás kiemelkedő alakja, aki egyszer már felhagyott a versenyzéssel, ám több évi szünet után újrakezdte azzal a céllal, hogy kijusson a pekingi olimpiára, a kvalifikációs erőpróbákon azonban nem sikerült neki kvótát szereznie.

Az Eb magyar indulói:
női 5 km: Csajági Tímea, Kócz Enikő, Prohászka Ágnes
női 10 km: Hajnal Erika, Kovács Rita
női 25 km: Hajnal Erika
férfi 5 km: Vidóczy Zalán, Sasvári Balázs
férfi 10 km: Perlaky László, Pták Olivér
5 km-es csapatverseny: Gercsák Csaba, Prohászka Ágnes, Pták Olivér
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását