2023. december 2. - Melinda, Vivien

Hogyan szereznek élményeket a repülés és az adrenalin szerelmesei?

Mit szólnál egy extrém helikopteres műrepüléshez? Tudod, amikor mindenféle akrobatikus mutatványokat végez a gép. És egy nosztalgiarepüléshez egy nyitott gépen, ahol a széltől semmit nem hallani? Hogy igazán autentikus legyen az élmény a világháborús matuzsálemen, még bőrsapkát és korabeli hatalmas szemüveget is kaphatsz.
2023. szeptember 26. kedd 15:54 - HírExtra

Minden lehetséges

Mindez nemcsak mese habbal, hanem nagyon is elérhető valóság. Sőt, akár remek ajándék annak, akit igazán szeretsz, vagy épp ellenkezőleg, akit hideglelős tekintettel látnál legszívesebben. A humort félretéve, ha tömény adrenalinra vágysz, az Élményrepülés.hu motoros élményei mellett nem mehetsz el alacsony pulzussal!

Az említett cég repüléshez kapcsolódó élményeket nyújt. Extrém- és sétarepülésekkel, repülőgép-szimulátorral, valamint szélcsatornával is várja az élményvadászokat. 

Csendes városnézés vagy inkább sugárhajtású vadászgép?

 

A repülés szerelmesei több csoportba sorolhatóak. Vannak úgynevezett “kanapépilóták” és utasok, akik csak a tévé képernyője előtt szívtak tudást magukba a repülőgépek akrobatáival kapcsolatban. Az ilyen “kezdőknek” a városnézések jelenthetnek igazi kikapcsolódást.

A Cessna típusú kisrepülőgépek a városnézés igazi oldtimerei. Megbízhatóak, diszkrétek és nem vonják el a figyelmet a fő látnivalóról. Például a budapesti panorámában igazán gyönyörködni, elveszni a részletekben egy ilyen légi járműről érdemes.

Nem mindenki tudja, hogy a “Kánya” egy magyar tervezésű és még ma is működő repülőgép. Az 1943-ban épült szerkezetet eredetileg postagépnek tervezte Rubik Ernő, a Rubik kocka feltalálójának édesapja. A később sportrepülőgéppé avanzsált gépmadárral való repülés ódon hangulatot hordoz magában. Vele utazni egyenlő a történelem egy kis szeletkéjével.

Az extremitások csúcsa a valódi sugárhajtású vadászgépen történő röpködés. Ezt csak a legfelkészültebb, legőrültebb repülésrajongók vállalják be. Fejjel lefelé zuhanás, zéró gravitáció, hirtelen sebességvesztés - egy életre szóló kaland, amit még a dédunokáknak is illik majd emlegetni.

Igazi élményrepülés a gyrokopterrel közlekedés. Van valaki, aki még nem hallott róla? Az egyik legbiztonságosabb repülő eszköz. Olyan, mint egy nyitott tetejű helikopter. Közel hozza a természetet, lélegzetelállító és felejthetetlen élményt ad. 

A romantikáról se feledkezzünk meg!

Kinek jutna eszébe, hogy egy helikopterben kérje meg szerelme kezét? Valószínűleg egy igazi helikopterbolondnak. Mindenesetre, ha egy nő követi a barátját egy efféle “hajösszekócóló szerkentyűbe,” akkor garantáltan el is fogadja a lánykérését. 

A repüléstől lehet őrülten, mérsékelten vagy kíváncsian félni. Ez utóbbi a legjobb az összes félelem közül, mert már magában hordozza a megismerés igényét is. És ismerkedni nagyon jó, mert az csak hozzátesz a tapasztalatainkhoz, amik nélkül az élet egy fabatkát sem ér. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását