2024. május 3. - Tímea, Irma

Corvin: a kényelem szigete

Ma megnyitja kapuit a város szívében található Corvin bevásárlóközpont. Ha a prémiumkategóriás üzletek nem lennének elég hívogatóak, mostantól lehetőség lesz bekukkantani az X-Faktor csapatainak készülődésébe is.
2010. október 27. szerda 07:29 - Kancsár Edina
A francia Ségécé csoport a Corvin Sétányon nyitja meg legújabb bevásárlóközpontját. 2006-ban született meg a városfejlesztési terv, a bevásárlóközpont átadásával a projekt első része be is fejeződött. A komplexum négy szinten, hatvanötezer négyzetméter kiskereskedelmi területen százharminc üzletet és kiszolgálóhelységet foglal magába.

Mindenkiben felmerül a kérdés: miben különbözik ez a bevásárlóközpont a többitől?

Corvin
A dél-pesti régióban élő és dolgozó mintegy 400.000 embert kiszolgáló Corvin tömegközlekedéssel kitűnően megközelíthető helyen, a M3-as metró és a 4-6-os villamos vonalán helyezkedik el. A bruttó kiskereskedelmi szintterület 34 600 m2, melyből egy szupermarket (3 600 m2), 9 közepes méretű outlet (többek között az Electroworld és az Alexandra) és több mint száz kisméretű üzlethelyiség, valamint egy teljes étteremszint kerül kialakításra. Itt kap helyet a Belváros legnagyobb területű szupermarketje, a CBA Príma.
Talán a gerilla marketinggel – a sárga pólós fiatalok, akik különböző módokon segítettek az embereken – kezdődött minden, mellyel azt kívánták hangsúlyozni: a személyes kapcsolat mindennél fontosabb. Állításuk szerint a biztonsági őrök, a takarítók és a hoszteszek is különleges képzést kaptak.

A bevásárló komplexum célja: a prémium kategóriás szolgáltatások központjában a vevő álljon.  A lila-sárga egyenruhának köszönhetően, messziről észre lehet majd venni az áruház dolgozóit, akik bármikor a vásárlók rendelkezésére állnak.

Az emeleten többször is visszaköszön a művészettel való kapcsolat:  egy ART Galéria fiatal kortárs művészek alkotásaival hívogat és számos kreatív reklám is, mellyel igyekeznek közelebb hozni az emberekhez a művészetet.


A bevásárlóközpont egyedisége a természetes fény használatára is kiterjed, ennek köszönhetően a mínusz egyes szintre is leér a fény. Igyekeztek természetközeli anyagokat használni: több helyen parkettát és vörös téglára emlékeztető burkolatokat használtak. A sétálórész, az utca hangulatát idézi, mely nem véletlen, hiszen a Corvin mozitól a bevásárlóközpont végéig, egész nap át lehet majd sétálni.

Különleges szolgáltatások, melyek ingyen vehetők igénybe


Taxihívás, ingyenes wifi, díjmentesen használható számítógépes terminálok, babakocsi és kerekesszék kölcsönzés, reggeli frissítő torna és interaktív játszóház.

A Corvin által nyújtott többletszolgáltatásokkal kapcsolatban Nagy Éva, az áruház igazgatója elmondta: „Számunkra az a legfontosabb, hogy a vásárlók valóban otthon érezzék magukat nálunk. A Corvin egy olyan „sziget” legyen, ahol minden az ő kényelmüket szolgálja, ahol igazán törődnek velük.”

Az X-Faktoros versenyzők a Corvin Sétány luxus-lakásaiban laknak és a bevásárlóközpontban berendezett, üvegfalú próbateremben próbálnak. Ugyanebben a helységben minden szerdán koncertet is rendeznek, amit a szerencsések belülről, a többiek pedig kívülről hallgathat végig.

Mennyibe kerül itt egy üzletet bérelni?

„Eddig körülbelül nyolcvan százalékos a telítettség, de minden nap azon dolgozunk, hogy egyre csak nőjön. Mivel biztos háttérrel rendelkezünk, módunkban áll válogatni a jelentkezők között. Azokat választjuk bérlőinknek, akikről tudjuk, hosszú távon szeretnének velünk dolgozni. A bérleti díjakról nem szeretnénk beszélni, de annyit elmondhatunk, igyekeztünk egy reális és fizethető árat megcélozni” – mondta Francois Noble, a Ségécé Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Napi 24 órában átjárható?

„Nem csak a közvetlen környezetre építünk, bár az is jelentős: körülbelül négyszázezer ember. Valóban átjárható lesz az egyik szint egész nap” – mondta Frédéric Bout, a Ségécé Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

Még a parkolás is rugalmas lesz?

„A parkolás első öt órája, a nyitást követően egy bizonyos ideig ingyenes lesz. Az azt követő időszakban, minden megkezdett óra kétszáz forintba kerül majd. Teljesen ingyenessé nem tudjuk tenni, hiszen a belvárosban vagyunk és szeretnénk elkerülni, hogy valaki huzamosabb ideig itt tárolja az autóját. Számunkra az a legfontosabb: a vásárlóinknak helyet tudjunk biztosítani.” – tudtuk meg Nagy Éva áruház igazgatótól.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lehet más a kannás bor
2010. október 27. 09:38
Áhá, szóval ezért voltak a sárga pólós gyerekek a megállókban...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását