2024. május 19. - Ivó, Milán

Az iskolakezdés nehezen megoldható anyagi terheket ró sok rászoruló családra

Az iskolaszezon indulása olykor rendkívüli anyagi nyomást helyez a szegényebb sorban élőkre. Ennek tudatában a szcientológia önkéntes lelkészek - összefogva más szervezetekkel - még az iskolakezdés előtt számos jótékonysági akcióval próbálták csökkenteni a rászorulókra nehezedő terheket.
2023. szeptember 12. kedd 20:01 - HírExtra

Idén nyár végén és szeptember elején egy nap két helyen segítettek egyszerre.

A Tündérpakk Alapítványnak iskolatáskákat, tanszereket, játékokat, ruhákat, higiéniai szereket, tisztítószereket, és egyéb, a családi költségvetést csökkentendő adományokat vittek az önkéntes lelkészek. Ezeket aztán az Alapítvány osztotta ki a rászorulóknak.

A nyár lezárásaként az önkéntes lelkészek egy budapesti csapata Gyulajra utazott, hogy részt vegyen a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett 4. Roma Gasztro és Folklór Fesztiválon. Éppúgy, mint a korábbi években, adományt hoztak, főztek, és ételt osztottak a résztvevőknek. 

Egy másik, nyíregyházi önkéntes lelkész csapatuk pedig a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonának vitt több mint 200.000 forint értékű tanszer adományt. Ezzel 49 olyan gyermek számára könnyítették meg az iskolakezdést, kiknek még az állandó otthon biztonsága sem adatott meg.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását