2023. március 25. - Irén, Irisz

Hazai rászorulók, menekültek és a földrengés áldozatai

A pandémia kezdete óta segítik heti rendszerességgel a hazai rászorulókat a szcientológus önkéntes lelkészek.Aztán egy éve már a menekülteknek is adományoznak. A török-szír földrengés óta pedig a gyűjtést már a földrengés károsultjainak megsegítésére is folytatják.
2023. március 1. szerda 16:27 - HírExtra

A covid óta sem lett kevesebb a baj, inkább egyre csak szélesedik a rászorulók skálája. Amíg a szcientológusok nemzetközi hívei Törökországban segítenek a rengés epicentrumánál, addig magyarországi önkéntes lelkészeik a Török Köztársaság Nagykövetségén adtak át adománycsomagot, mely főként pelenkákból, bébiételekből, cumisüvegekből, higiéniai szerekből, takarókból, felnőtt- és gyermekruhákból állt. 

Felvették a kapcsolatot a Szír Nagykövetséggel, hogy egy hasonló adománycsomagot kaphassanak, melyet a nagykövetség juttat ki Szíriába.

A legtöbben Törökországnak segítenek, pedig a szíriai rengés túlélőinek sincs könnyebb dolguk. 

Az elmaradottabb infrastruktúrával bíró szíreket még háború is sújtja, és a kedvezőtlen időjárás viszontagságai mellett hajléktalanná vált családok ezreinek most minden segítség életmentő lehet.

Itthon is

Bár a humanitárius támogatás rengeteget jelent a külföldi katasztrófa sújtotta területeken, a hazánkban élő rászorulókról sem szabad megfeledkezni, hisz minden éhező család, gyermek vagy felnőtt sorsa katasztrofálisnak tekinthető, és egy kis odafigyeléssel és összefogással honfitársainkat már át lehet segíteni e válságos időszakon.

Ezért a szcientológusok folytatják a gyűjtést a hazánkban élő bajbajutottaknak is Hisz itthon is van Az elmúlt hetekben szállítottak tartós élelmiszert, ruhát, játékot, rajztáblát, könyvet, édességet budapesti nagycsaládosoknak, adományoztak alapanyagokat vidéki szegényeknek történő ételosztáshoz, illetve juttattak el szintén tartós élelmiszert, üdítőket, édességet, pelenkát és tisztálkodószereket egy szeretetszolgálaton keresztül az Ukrajnából érkező menekülteknek is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását