2023. október 4. - Ferenc

Elég a gyorshajtókból!

Molnár Zsolt, szocialista politikus a Büntető Törvénykönyv módosítását kezdeményezi az ámokfutó gyorshajtók megfékezése miatt.
2023. augusztus 23. szerda 12:00 - HírExtra

Molnár Zsolt közleménye

"Az elmúlt években a fékevesztett száguldozás több, szabályosan közlekedő vagy egyszerűen csak utcán tartózkodó ember halálát okozta. Egy ártatlan kerékpáros vesztette életét nemrég például az Árpád hídon történt halálos kimenetelű gyorsulási verseny miatt. A notórius szabálytalankodók, gyorshajtók megfékezésére és az élet védelme értelmében a Büntető Törvénykönyv módosítását kezdeményezte Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója.

A közlekedési morál javítása érdekében elsősorban nem a büntetési tételek emelése jelenthet megoldást, hanem a „Közúti veszélyeztetés” tényállásában foglalt elkövetési magatartás módosítása, aminek révén a gyorsulási versenyek és más kirívóan súlyos közlekedési szabályszegések elkövetői nem fogják tudni elkerülni a büntetőjogi felelősségre vonást.

Minden esetben indokolt a járművezetéstől való eltiltás, ha a közlekedési bűncselekményt ittas vagy bódult állapotban követték el. Emellett a Büntető Törvénykönyv módosítása révén garantálni kell, hogy a gépjárművezetéstől véglegesen eltiltottak többet ne ülhessenek autó volánja mögé, ne kaphassák vissza tíz év után sem a jogosítványt.

Jelentős visszatartó erőt jelenthet az is, ha az elkövetéshez használt, jellemzően nagyértékű gépjárművek elkobzására, forgalomból történő kivonására is sor kerül.

A cél, hogy minél inkább a nullához közelítsen a halálos kimenetelű balesetek száma."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását