2024. május 4. - Mónika, Flórián

A SZDSZ és a somogyi menetrend

A somogyi szabad demokraták számára is elfogadhatatlan a Kaposvár-Budapest között közlekedő InterCity tervezett új menetrendje - álláspontjukról hétfőn tájékoztatták az MTI-t.
2008. november 3. hétfő 16:30 - Hírextra
Pintér Lóránd, a párt megyei elnöke, a kaposvári közgyűlés SZDSZ-frakciójának vezetője közleményében emlékeztetett arra, kezdeményezésükre az SZDSZ parlamenti frakciója interpellálta a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium megbízott válaszadóját a Somogy InterCity járatról és a Kaposvár-Dombóvár vasútvonal felújításáról.

Puch László államtitkár válasza az SZDSZ megyei elnöke szerint egy korábbi, jelenleg nem aktuális menetrendi állapotot tükrözött. "Valószínű, hogy a számára összeállított felkészítő anyag tartalmazott jelentős hibákat, ezért válasza nem megnyugtató számunkra" - írta Pintér Lóránd.

A párt megyei elnöke leszögezte: a Somogy megyében élők érdeke az, hogy az InterCity járat megmaradjon, és változatlan formában biztosítsa a megye egészén áthaladva a főváros és a megye közötti vasúti kapcsolatot.

Tudomása szerint az új menetrendben feltüntetett változások - hosszabb menetidő és dombóvári csatlakozás a pécsi járathoz - oka az, hogy kevés a közlekedésre alkalmas InterCity-személykocsi, ezért a jelenleg érvényes menetrend megtartása mellett kérik, hogy a járműállomány biztosítása érdekében a MÁV vezényelje vissza a tavaly a Dél-Dunántúlról Kelet-Magyarországra átirányított BVmot villamos motorvonatokat.

Kérik továbbá, hogy a Kaposvár - Dombóvár közötti szakaszon 2009. március 1-jén kezdjék el a pályafelújítást a jelenleg átlagosan óránkénti 40-60 kilométeres menetsebesség növelése érdekében.

Somogyi pártszervezetek, országgyűlési képviselők, önkormányzati vezetők korábban - pártállástól függetlenül - egyöntetűen tiltakozásukat fejezték ki a Kaposvár-Budapest között közlekedő InterCity jövő évi tervezett menetrendje ellen, amely szerint hosszabb menetidővel és dombóvári csatlakozással lehetne vasúton utazni a két város között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását