2024. május 8. - Mihály

Nálatok is családtag a kutyátok?

Az elmúlt egy-két évtizedben lett igazán tömeges jelenség az, hogy a kutyák már nem csupán a kertes házakban élőkhöz költöztek be. Ma már teljesen természetes és elfogadott az is, hogy akár panelben, akár sorházban élők is tartanak kutyát - sokszor akár nagy testű ebet is.
2023. július 26. szerda 07:47 - HírExtra

Ezzel azonban rengeteg minden megváltozott, így az ebek tartása és gondozása is másként alakul. Teljesen más ugyanis a helyzet akkor, ha benti és megint más, ha kinti kutyusod van. A változás többek között a fürdést is érinti, így mai írásunkban ennek jártunk utána.

Hányszor fürödjön egy eb?

Nos, ha magát a kutyádat kérdezed meg, ő biztosan azt felelné, hogy szívesen kihagyja ezt az opciót, a benti kutyák esetében azonban mindenképpen fontos, hogy havonta egyszer alaposan le legyenek csutakolva. Ehhez lehet nagy segítség az UDOOR fürdőkádajtó kádajtója

Ugyanis a kutyák a legritkább esetben együttműködőek, így minden olyan lehetőség kapóra jön, ami akár egy kicsit is megkönnyíti ezt a sokszor tortúrának beillő szeánszot. Ha ugyanis a kutyusodat nem beemelned kell, hanem a saját lábán sétálhat be a kádba, fokozódik a biztonságérzete.

Fontos, hogy megértsd, a kutyádnak nem ez a természetes helyzet, így fokozott türelmet és megértést igényel. Valamint gondosságot, így nem árt, ha alaposan felkészülsz, hogy minél gördülékenyebben történjen az egész folyamat. Készíts oda jó nedvszívó képességgel rendelkező törölközőket, hígítsd fel előre a megfelelő kutyasampont a flakonon szereplő előírások mentén, valamint legyen kéznél egy műanyag pohár és egy szivacs is.

Hogyan történjen a fürdetés?

Ha megvagy az előkészületekkel, akkor jöhet a rettegett víz!

- Igyekezz minél langyosabb vizet engedni, ne legyen se túl meleg, se túl hideg.

- A kádat csak kb. félig töltsd fel, a lényeg, hogy a kutyádnak komfortos mélységű legyen - ez függ az eb méretétől is.

- Gondosan ügyelj, hogy szembe, szájba, orrba és fülbe ne jusson se víz, se sampon.

- Ha kellően bevizezted, akkor jöhet a szivaccsal való csutakolás. 

- Az öblítést inkább az előre bekészített pohárral végezd, a csapot ne zargasd, ne riaszd meg vele a kutyádat.

- Ha teljesen löblítetted, akkor jöhet a szárítás - ezt törölközőkkel érdemes kezdeni, majd alacsony hőfokon hajszárítóval folytatni egészen addig, amíg az eb teljesen száraz nem lesz.

Érdemes egy fehér lepedőre állítani közben, mert ha esetleg élősködők hullanak a szőréből, akkor azt észre fogod venni a fehér felületen, és tudsz lépéseket foganatosítani.

Fő a biztonság!

Az UDOOR fürdőkádajtó kádajtójával gyerekjáték lesz a kutya bejuttatása a kádba, így nagyban mérsékelni tudod a balesetveszélyt. Persze ne gondold, hogy csak a fürdés okozhat balesetet. A legtöbb kutya a fürdetés után úgy rohangál fel és alá, mint aki megbuggyant. Állítólag így vezetik le a feszültséget. Ezzel is érdemes jó előre kalkulálni, így csak akkor engedd el a fürdőszeánszról, amikor már ő maga is száraz, nehogy a nagy rohangálás nagy puffanásba torkolljon! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását