2024. július 13. - Jenő

Négymillió forintnyi dohány

Csaknem négymillió forint értékű vágott dohánnyal bukott le egy magyar autós Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a sofőrnek a többmilliós bírság mellett költségvetési csalásért is felelnie kell - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
2023. július 20. csütörtök 08:55 - HírExtra

A rendőrök ellenőrzésre állították meg az autót, amelyben egy férfi és egy nő utazott. Azonnal értesítették a NAV munkatársait, amikor a csomagtartóban gyanús fekete zsákot találtak, és belenéztek. A jármű csomagterében mintegy harminc kilogrammnyi dohány volt.
    
A sofőr azt mondta, hogy a zsákot Nyírbátornál találta az út szélén, és magához vette. Állítása szerint a csomag tartalmát a fagylaltozásra invitált alkalmi utasának nem árulta el, ő úgy tudta, hogy lucernát visznek.
    
A pénzügyőrök a megközelítőleg négymillió forint értékű dohányt lefoglalták, a férfi ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - áll a közleményben.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását