2023. szeptember 30. - Jeromos

Fucsovics jó úton

Fucsovics Márton, a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszező pozitívan értékelte szezonja első fél évét, úgy érzi jó úton halad az idénre kitűzött céljai elérésében, a jövőt illetően pedig még magasabbra teszi a lécet. 
2023. július 19. szerda 18:25 - HírExtra

Elmondása szerint a Nagy Péter, Palágyi Miklós, Vaskó Balázs edzői stáb jó hatással van rá, és nagyon közel van idei tervei megvalósításához.
    "
Ők rá tudtak bírni a kemény melóra. Decemberben nagyon jó alapozást csináltunk, ennek köszönhetően nagyon jó félévet zártunk. Jelenleg 54. vagyok a világranglistán, és lassan meglesz a top 50 is, úgyhogy jó irányba haladunk" - mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 31 éves teniszező, majd hozzátette: a "következő cél a legjobb 40".
    
Fucsovics pozitívan tekint vissza idei teljesítményére, bár a salakos szezonnal nem teljesen elégedett. A füves pályás versenyeken viszont több nagyobb skalpot is bezsebelt, így például a stuttgarti tornán legyőzte az ATP-rangsorban akkor nyolcadik amerikai Taylor Fritzet, emellett pedig pályára lépett Danyiil Medvegyev, Holger Rune és Novak Djokovic ellen is.
    
"Sokat lehet tőlük tanulni, a meccseken is, de főleg a versenyek előtti edzéseken. Jannik Sinnerrel például sokat szoktam gyakorolni, szinte minden Grand Slamen hozunk össze közös edzéseket. Djokovictól leginkább azt lehet elsajátítani, hogy rendíthetetlen, és magától nem fog hibázni ezen a szinten" - emelte ki Fucsovics, akit kifejezetten feldobott a wimbledoni centerpálya hangulata.
    
"Kihagyom a salakpályás versenyeket és inkább kemény pályára készülök, a fő attrakció pedig a US Open lesz, arra kellene a legjobb formámba kerülnöm" - hangsúlyozta a magyar teniszező, aki a közeljövőben két challenger besorolású tornán, majd Cincinnatiben és Winston-Salemben szerepel a New Yorkban sorra kerülő US Open előtt.
    
Fucsovics arra is kitért, hogy a teniszben évek óta érzékelhető egy új generáció felbukkanása, a jelenlegi spanyol világelső Carlos Alcarazon kívül több tehetséges huszonéves is feltűnt a pályán.
    

"Néha nem szeretem nézni Alcarazt, mert húszévesen annyira jól játszik, hogy nem is értem, én néha mit csinálok a pályán. Fantasztikus, amit művelnek, de azért remélem, hogy még fogok velük játszani és azért egyszer-kétszer meg fogom őket verni" - zárta gondolatait Fucsovics Márton.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását