2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mikrotűs arckezeléssel a fiatalos bőrért

Manapság a modern és innovatív kozmetikai kezelések korát éljük, így ha például tág pórusokkal, pigmentfoltokkal, rosaceával vagy ráncokkal küzdesz, akkor nem kell házi praktikákra és krémekre, szérumokra hagyatkoznod, hanem professzionális módszereket is igénybe vehetsz. Ilyen például a mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés is.
2023. június 13. kedd 16:31 - HírExtra

Miből áll ez a kezelés?

Elöljáróban annyit érdemes tisztázni, hogy ez nem egy otthon, saját kezűleg végezhető mószer, hanem egy professzionális, gépi eljárás, amit például a Helia-D Kozmetikai Szalon arckezelései között is megtalálsz.

Miután az előre lefoglalt időpontban megérkezel a szalonba, először is egy állapotfelmérés történik, melynek során a szakember alaposan megvizsgálja a bőrödet, tájékoztat arról, hogy pontosan mi történik majd a kezelés során, és milyen eredményt várhatsz tőle.

Utána helyet foglalsz egy kényelmes kozmetikai ágyon, az arcodat pedig bekenik egy kellemesen hűsítő, érzéstelenítő hatású krémmel. Ettől a bőröd rövidesen elzsibbad, ekkor pedig a kozmetikus megkezdi a magát a kezelést. 

Az ehhez használt speciális gép kezelőfejébe egy steril, pici tűket tartalmazó kis eszközt helyez, amikkel apró lépésekben végighalad az arcbőrödön. A tűk néhány milliméteres mélységben behatolnak a bőr felső rétegébe, közben pedig rádiófrekvenciás impulzusokat is kapnak.

Az eljárás végeztével a kozmetikus alaposan megtisztítja az arcodat, majd bekeni egy nyugtató, regeneráló hatású krémmel. Ezzel pedig kész is vagy! Bár valószínűleg már rögtön látsz majd némi eredményt, a kezeléseket viszont érdemes időnként megismételni, ennek gyakoriságáról egyeztess a szakemberrel.

Mi zajlik ilyenkor a bőrben?

Avagy miért is hatékony a mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés? Ezen eljárás során a rádiófrekvencia hatásosságát a mikrotűk segítségével tovább növeljük. Amikor a tűk a bőrödbe hatolnak és közben kapnak egy rádiófrekvenciás “lökést,” akkor a mélyebb szövetekben hő keletkezik. Ennek hatására az elasztin és a kollagén termelődése fokozódik, a tűszúrások miatti apró sérülések pedig beindítják a bőr saját regenerációs folyamatait.

Ezek együttesen járulnak hozzá többek között a ráncok kisimulásához, a pigmentfoltok elhalványulásához, a bőr feszesítéséhez, a pattanások által okozott hegek gyógyulásához és a pórusok összehúzódásához. Látható, hogy ez a kezelés többféle bőrproblémára is hatásos, ezért kortól függetlenül bárkinek javasolt, aki szeretne egységesebb, fiatalosabb arcbőrt.

Mi a teendő a kezelés után?

Az eljárást követően teljesen normális, ha átmenetileg érzékenységet vagy pirosságot tapasztalsz a kezelt területen, de ez néhány óra alatt el is múlik. 

Amire viszont figyelni kell, hogy ne feledkezz meg a rendszeres fényvédelemről különösen így, hogy itt a nyár! A kozmetikus természetesen ellát az utóápolással kapcsolatos tanácsokkal, ezeket a saját érdekedben maradéktalanul tartsd be!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását