2024. április 18. - Andrea, Ilma

Magyar gyerekek a Duna művészmesterei

Négy magyar kisdiák nyert a Duna Művész Mester 2007 című nemzetközi ifjúsági képzőművészeti pályázaton - jelentette be Philip Weller, a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) főtitkára pénteken Budapesten.
2007. november 9. péntek 18:13 - Hírextra

Dendök Virginia, Csege Vanda, Ottlakan Kitti és Rozsnavszki Nikolett, a mályi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai nyertek az ICPDR és a Duna Környezetvédelmi Fórum közös pályázatán. A Duna Tündére című alkotásuk szépségével, kreativitásával és egyértelmű üzenetével aratott sikert a bíráló bizottság tagjainál. A fából, fűből és virágokból álló törékeny alak a folyó tisztaságának védelmére hívja fel a figyelmet - hangzott el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott ünnepségen, amelyen az ICPDR főtitkára Holló Gyulával, a szervezet magyar delegációjának vezetőjével adta át a díjakat.

A 2007. június 29-én, a nemzetközi Duna Napon immár negyedik éve meghirdetett pályázatra a Duna-medence mind a 14 államából összesen 3 ezer alkotás érkezett. Az idei verseny "A Duna - kultúrák ünnepe" címet viselte. A pályázók azt a feladatot kapták, hogy a folyó menti világ sokszínű kultúrájából merítsenek ötletet és a Dunából vagy a folyó partjáról származó természetes anyagokból készítsék a műveket.

A győztes pályaművet az "A Dunáról fúj a szél" kezdetű régi magyar népdal ihlette. A díjazott alkotások között volt még egyebek mellett szalmából készült halászfigura Bulgáriából, vagy éppen folyamiszapból és levelekből készült lakodalmi csengő Csehországból.

Az ICPDR a Duna, a mellékfolyók és az egész Duna-medence védelmére létrehozott nemzetközi környezetvédelmi szervezet. 13 Duna menti ország alapította 1998-ban, munkájában az EU is részt vesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását