2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Így találhatod meg a tökéletes méretű kanapét

Bár a stílus és szín tekintetében igazán széles kínálatból válogathatsz, de a kanapé mérete sajnos nem alku tárgya. Olyan ülőalkalmatosságot kell találni, amely elfér a rendelkezésre álló helyen, és méretben is harmonizál a többi bútorzattal. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy egyáltalán befér-e a bejárati ajtón.
2023. április 15. szombat 19:11 - HírExtra

Ezért is gondoltunk arra, hogy megelőzzük a vicces anekdoták születését, és összeírjuk, mi alapján fogod majd tudni, hogy milyen méretű darab lesz ideális számodra a különböző webáruházak, köztük a Kanape.net ülőgarnitúrái közül.

Kezdd azzal, hogy megméred a jelenlegi kanapéd méreteit!

Első lépésként mindenképpen azzal kell kezdened, hogy megméred a lecserélni kívánt ülőalkalmatosság méreteit. Az első feladatod, hogy megméred a leghosszabb oldala mentén. Majd következhet a mélysége, amely a párnák elejétől egészen a háttámla hátuljáig tart. 

Ezután pedig mérd meg a karfák szélességét is és a kanapé magasságát is! Az utóbbinál az a legjobb, ha a lábakkal és anélkül is megméred, mivel a legtöbb esetben a webáruházak a leírásban szereplő méretbe belekalkuláják a kanapé lábait is.

Ennyi azonban még nem elég…

Amikor egy új kanapét vásárolsz, nem elég csupán megmérni a jelenlegi kanapéd méreteit, érdemes figyelembe venni még az adott helyiség paramétereit, a tér elrendezését és a kanapét használó emberek számát is. Nem mindegy ugyanis, hogy egy olyan nappaliba kerül majd, ahol inkább csak esténként tévét néznek, vagy többször is összegyűlik benne a család és a baráti kör, hogy együtt szórakozzon. 

Ha ezt sikerült meghatároznod, akkor következhet az a lépés, hogy felméred a szobát. Ezt úgy érdemes kivitelezni, hogy a helyiség azon részéről, ahová a kanapét szánod, elpakolsz mindent, és megméred ennek a szélességét és hosszát, ami már nagyszerű kiindulópontot jelenthet, hogy vizualizáld a dolgokat. De jó ötlet lehet az általad kiszemelt ülőgarnitúra méretei alapján egy papírsablont is készíteni, és ezt elhelyezni oda, ahová az ülőalkalmatosságot szánod. 

Majd ezután járd körbe a helyet, és ellenőrizd, hogy kényelmesen tudsz-e mozogni, továbbra is ki lehet-e nyitni az ablakokat és az ajtókat, valamint a polcok és a radiátorok sincsenek-e útban. 

Befér a bejárati ajtón?

Ne csak arra gondolj, hogyan fog mutatni a kanapé a térben, hanem azt is tartsd szem előtt, hogy hogyan fogod oda bevinni. Bár a szűk bejárati ajtókat sokféleképpen meg lehet kerülni, például, ha a kanapé karja felcsavarható, vagy egy moduláris darabról van szó, de a stresszes szituációk elkerülése érdekében mindenképpen azt javasoljuk, hogy mérd le azt a nyílászárót is, amelyen keresztül majd bekerül az ülőalkalmatosság a nappaliba.

Ha ezek a feltételek nem, vagy csak részben teljesülnek

Bármennyire is szép az a kanapé, amelyet kinéztél magadnak, ha a fentebb leírt feltételeknek nem vagy részben felel csak meg, akkor jobb, ha minél előbb elfelejted, és egy másikat választasz. A görcsös ragaszkodásoddal ugyanis csak a nappali kinézetébe és a saját komfortérzetedbe rondítasz bele.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását