2024. április 19. - Emma

Így érdemes autót mosni otthon!

Autómosóval szinte mindenhol találkozhatunk, még a legkisebb városokban is. Viszont egy szép napsütéses tavaszi napon nincs is jobb munka, mint a kertben lemosni a kedvenc kocsinkat. Ehhez remek megoldást jelent egy magasnyomású mosó, amellyel hatékonyan és gyorsan végezhetjük el a feladatot. Az eszköz segít a külső tisztításban, amihez már csak egy porszívóra és egy ablaktisztító gépre van szükség.
2023. április 12. szerda 17:08 - HírExtra

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan oldható meg a karcmentes autómosás.

Autótisztítás egyszerűen

Az onlineMárkaboltok magasnyomású mosóinak hála az autómosás ma már szinte gyerekjáték. Ezeknek köszönhetően ugyanis a kocsinak tökéletes lesz a megjelenése, mind kívül, mind belül, növelve azzal a jármű esztétikai élményét, nem beszélve az értékéről. Aki ugyanis folyamatosan rendben tartja a kocsiját, sokkal könnyebben és jobb áron tud rajta túladni, ha éppen úgy adódik.

Az autótisztítás során azonban nagyon fontos, hogy a megfelelő eszközöket és anyagokat alkalmazzuk, így biztosíthatjuk a megfelelő és karcmentes ápolást. A magasnyomású mosó mellett egy porszívóra, valamint egy ablaktisztító készülékre van szükség, így szinte pillanatok alatt varázsolhatjuk újjá a járművet. 

Mosás kívülről lépésről lépésre

Az első és legfontosabb, hogy vigyünk fel egy réteg mosószert a külső felületre, ezzel ugyanis könnyedén fellazíthatjuk az extrém szennyeződéseket is. Amennyiben szükséges, tisztítógéllel a felniket is bátran befújhatjuk. Ezt követően távolítsuk el a koszt a magasnyomású mosóval, ha pedig végeztünk, csupán annyi a teendőnk, hogy végigmegyünk az autón egy mosókefével, amely nem karcolja meg a fényezést. Végezetül öblítsük le a mosószert, majd hagyjuk megszáradni.

Autómosás közben mindig ügyeljünk arra, hogy a lapossugarat használjuk, hiszen a forgó szórófej nem erre való. A felülettől legalább 30 cm távolságot érdemes tartani, valamint lehetőleg fentről lefelé haladjunk, így optimálisan használhatjuk ki a tisztítószert és nem hagyunk nyomot sem a kocsin.

Így lesznek ragyogóak a felnik és az ablakok is

Ahhoz, hogy a gumikat is megtisztítsuk, szintén szükség lesz a magasnyomású mosóra, amivel könnyedén eltávolíthatjuk a ráragadt szennyeződéseket. Ennek hála ugyanis mind a felnikről, mind a kerekekről leszedhetjük a sarat. Ezt követően annyi a teendőnk, hogy autósamponnal és szivaccsal lemossuk a felnit, a küllők közötti részeket, így feloldjuk a makacsabb szennyeződéseket. Egy felni habtisztító szintén praktikus kiegészítő lehet, főleg a koszos részeken.

Ami pedig az üvegfelületeket, az ablakokat illeti, itt üvegtisztítóra lesz szükség, amivel alaposan áttöröljük az üvegtáblát. Ehhez a legjobb választás egy mikroszálas törlőkendő, amely nem karcol, csak fényesít. Nagy segítség lehet persze egy ablaktisztító készülék is, hiszen így a művelettel még gyorsabban végezhetünk. Egyszerűen csak fel kell szívni a tisztítószert az üveglapról.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását