Így érdemes autót mosni otthon!

Autómosóval szinte mindenhol találkozhatunk, még a legkisebb városokban is. Viszont egy szép napsütéses tavaszi napon nincs is jobb munka, mint a kertben lemosni a kedvenc kocsinkat. Ehhez remek megoldást jelent egy magasnyomású mosó, amellyel hatékonyan és gyorsan végezhetjük el a feladatot. Az eszköz segít a külső tisztításban, amihez már csak egy porszívóra és egy ablaktisztító gépre van szükség.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan oldható meg a karcmentes autómosás.

Autótisztítás egyszerűen

Az onlineMárkaboltok magasnyomású mosóinak hála az autómosás ma már szinte gyerekjáték. Ezeknek köszönhetően ugyanis a kocsinak tökéletes lesz a megjelenése, mind kívül, mind belül, növelve azzal a jármű esztétikai élményét, nem beszélve az értékéről. Aki ugyanis folyamatosan rendben tartja a kocsiját, sokkal könnyebben és jobb áron tud rajta túladni, ha éppen úgy adódik.

Az autótisztítás során azonban nagyon fontos, hogy a megfelelő eszközöket és anyagokat alkalmazzuk, így biztosíthatjuk a megfelelő és karcmentes ápolást. A magasnyomású mosó mellett egy porszívóra, valamint egy ablaktisztító készülékre van szükség, így szinte pillanatok alatt varázsolhatjuk újjá a járművet. 

Mosás kívülről lépésről lépésre

Az első és legfontosabb, hogy vigyünk fel egy réteg mosószert a külső felületre, ezzel ugyanis könnyedén fellazíthatjuk az extrém szennyeződéseket is. Amennyiben szükséges, tisztítógéllel a felniket is bátran befújhatjuk. Ezt követően távolítsuk el a koszt a magasnyomású mosóval, ha pedig végeztünk, csupán annyi a teendőnk, hogy végigmegyünk az autón egy mosókefével, amely nem karcolja meg a fényezést. Végezetül öblítsük le a mosószert, majd hagyjuk megszáradni.

Autómosás közben mindig ügyeljünk arra, hogy a lapossugarat használjuk, hiszen a forgó szórófej nem erre való. A felülettől legalább 30 cm távolságot érdemes tartani, valamint lehetőleg fentről lefelé haladjunk, így optimálisan használhatjuk ki a tisztítószert és nem hagyunk nyomot sem a kocsin.

Így lesznek ragyogóak a felnik és az ablakok is

Ahhoz, hogy a gumikat is megtisztítsuk, szintén szükség lesz a magasnyomású mosóra, amivel könnyedén eltávolíthatjuk a ráragadt szennyeződéseket. Ennek hála ugyanis mind a felnikről, mind a kerekekről leszedhetjük a sarat. Ezt követően annyi a teendőnk, hogy autósamponnal és szivaccsal lemossuk a felnit, a küllők közötti részeket, így feloldjuk a makacsabb szennyeződéseket. Egy felni habtisztító szintén praktikus kiegészítő lehet, főleg a koszos részeken.

Ami pedig az üvegfelületeket, az ablakokat illeti, itt üvegtisztítóra lesz szükség, amivel alaposan áttöröljük az üvegtáblát. Ehhez a legjobb választás egy mikroszálas törlőkendő, amely nem karcol, csak fényesít. Nagy segítség lehet persze egy ablaktisztító készülék is, hiszen így a művelettel még gyorsabban végezhetünk. Egyszerűen csak fel kell szívni a tisztítószert az üveglapról.