2024. március 19. - József, Bánk

Mit lehet tenni a fejfájás ellen?

Éreztél már olyan lüktető fejfájást, ami teljesen ellehetetlenítette az egész napodat? A rossz egészségi állapot, a helytelen táplálkozás, az alváshiány, az élelmiszerallergia és a stressz mind olyan tényezők, amelyek fejfájást okozhatnak.
2023. március 22. szerda 17:33 - HírExtra

Van azonban néhány egyszerű módszer, amellyel enyhíthetjük a fájdalmat, vagy akár meg is előzhetjük annak kialakulását – valamint egyre népszerűbb kezelési módszer a fejfájás ellen a migrén piercing. Ha a Te is gyakori fejfájással küzdesz, olvass tovább!

Megfelelő mennyiségű pihenés, alvás, gyakori relaxáció

A pihenés és a relaxáció segíthet abban, hogy csökkentsük a stresszt, amely gyakran fejfájást okoz. Érdemes tenni egy próbát: igyekezz naponta legalább 15-20 percet szentelni a meditációnak, a terápiás légzésnek vagy más relaxációs technikáknak, hogy segítsen megnyugtatni az elmédet és csökkenteni a hétköznapi stresszt. 

Mindemellett az alváshiány az egyik leggyakoribb oka a fejfájásnak! Különösen fontos, hogy próbálj legalább 7-8 óra alvást beiktatni minden éjszaka. Igyekezz minden nap hasonló időben nyugovóra térni!

A vízivás – alapvető, mégis sokan megfeledkezünk róla

Az elegendő folyadékbevitel fontos a megfelelő testi és szellemi funkciókhoz. A dehidratáció fejfájást okozhat, így elengedhetetlen, hogy elegendő mennyiségű vizet igyunk minden nap. Vizet – azaz nem üdítőt, kávét, cukros teát, hanem szigorúan tiszta, jó minőségű vizet. A szakértők tíz kilónként javasolják fél liter víz fogyasztását, ez egy 60 kilogrammos felnőtt, átlagos életvitelt folytató ember esetében mintegy 3 litert jelent naponta.

Helyes étkezési szokások kialakítása

Az élelmiszerallergiák, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a magas sóbevitel is fejfájást okozhatnak. Érdemes figyelni az étkezési szokásokra, és nagyobb hangsúlyt fektetni azokra az élelmiszerekre, amelyek segíthetnek csökkenteni a fejfájás kialakulását. Ilyenek például a friss gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák és a magas omega-3 tartalmú ételek.

Iktassuk be a rendszeres masszázst a hétköznapokba! 

A fejmasszázs is segíthet a fejfájás enyhítésében. A masszázs segít csökkenteni a feszültséget és az izomgörcsöket. Pár ezer forintért akár masszírozó eszközöket is beszerezhetsz magadnak, amivel enyhítheted a gyötrő fájdalmat.

Migrén piercing – forradalmi, hatásos, és véglegesen megszabadíthat a fejfájástól

Az utóbbi években egyre népszerűbb kezelési módszer a fejfájás ellen a migrén piercing. Ez egy speciális ékszer, amelyet a hallójárat fölötti redőbe, a fülbe szúrnak. Az elmélet szerint az ékszer az idegrendszerre és az akupunktúrás pontokra hat, ami elősegíti a migrénes fájdalmak csökkentését.

Bár a migrén piercing még viszonylag új kezelési forma, egyre több ember tapasztalja a pozitív hatását. Az ékszerek általában kisméretűek és szinte láthatatlanok, így nem zavarják a mindennapi életet. A piercingeket fájdalommentesen helyezik el, és gyakran azonnal észlelhető a hatásuk.

Szakértők azt javasolják, hogy ha migrénes fájdalmakat tapasztalsz, először konzultálj az orvosoddal, mielőtt kipróbálod a migrén piercinget. Az orvosok többféle kezelést javasolhatnak, beleértve a gyógyszereket, a diétát, a stressz kezelését és más alternatív terápiákat is a piercing mellé.

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását