2023. március 24. - Gábor, Karina

A kormány sunnyog az akkumulátorgyárról

Az LMP társelnöke szerint a kormány titokban hozta meg stratégiáját a nemzeti akkumulátorgyártásról, a társadalmi vitát pedig nem lefolytatni, hanem elfojtani szeretné arról.
2023. március 7. kedd 13:13 - HírExtra

Schmuck Erzsébet keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: a stratégiáról az Országgyűlésnek kellett volna döntenie, a debreceni beruházásról pedig társadalmi vitát kellett volna folytatni a város lakosságával.
    
Az ellenzéki politikus bírálta a város polgármesterét, aki egy nyilatkozatban sajnálatát fejezte ki a kérdés átpolitizálódása miatt és a beruházás szükségességét hangsúlyozta.
    
Az LMP társelnöke azt mondta: Papp László polgármesternek tanulmányoznia kellene az éghajlatváltozás ügyét, mert akkor tudná, takarékoskodni kellene a vízzel.
    
Nem értett egyet a városvezető azon kijelentésével sem, hogy Magyarországon szigorúak lennének a környezetvédelmi előírások, amelyeket a multik maradéktalanul betartanak. Azt mondta: a környezetvédelmi intézményrendszer az elmúlt tizenkét évben leépült.
    
Schmuck Erzsébet arra bátorította a polgármestert: ne féljen tájékoztatni Debrecen lakosságát, és írjon ki helyi népszavazást, ahol az emberek véleményt mondhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását