2024. április 12. - Gyula
Az Európai Bizottság 3000 milliárd forintnyi forrást zárolt Magyarországtól, mivel az Orbán-kormány képtelen volt teljesíteni a minimális elvárásokat. Így tovább csúsznak a hazánknak szánt uniós források.
2022. november 30. szerda 16:36 - HírExtra

 Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebookon reagált a hírre és elmondta, szerinte egy normálisan működő államban az a kormány, amelyik felelőtlen politikájával súlyos veszélybe sodorja az éves GDP 5%-át, azonnal lemondana.

„Az egész nemzetet hagyták cserben egy olyan ügyben, ahol évek óta tudható volt, hogy mit kellene tenniük, és mi lesz a következménye a tétlenségüknek. Arrogáns módon semmibe vették a figyelmeztetéseket, és most könnyen lehet, hogy az egész ország issza meg ennek a levét.  Elfogyott a levegő körülöttük, és hamarosan lejár a idejük. Egy olyan kormánynak ugyanis, amelyik veszélybe sodor 3000 milliárd forint bevételt egy válság közepén, egy normálisan működő államban egyetlen dolga maradna: a lemondás” – írja bejegyzésében a Momentum EP-képviselője.

Donáth Anna hozzátette, hogy a hírre reagálva azonnal az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez fordult, és kérte, hogy vizsgálja meg a pénz közvetlen odaítélésének lehetőségét a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását