2024. április 25. - Márk

Nem szivárog a Zuschlág nyomozás

Nincs értelme belső vizsgálatot indítani az ügyészségen a Zuschlag-ügy kiszivárogtatott tanúvallomásai miatt - nyilatkozta a keddi Népszabadságnak Kovács Tamás. A legfőbb ügyész a lapnak elmondta, nincs oka vizsgálatot indítani, mert nincsen szó kisziváro
2007. október 9. kedd 10:11 - Hírextra

A büntetőeljárási törvény értelmében a tanúnak joga van a jegyzőkönyve másolatát elkérni, és amennyiben nincs benne állam- vagy szolgálati titok, illetve a nyomozás érdekeit nem sérti, az ügyészségnek kötelessége azt kiadni. Így kaphatta meg a tanúvallomásáról szóló jegyzőkönyvet Ocsovai Tamás (volt helyettes államtitkár). Hogy ez miként jutott el a sajtóhoz, az már nem a mi dolgunk - tette hozzá.

Kovács Tamás kérdésre válaszolva közölte, hogy tudomása szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő nem kért másolatot a tanúvallomásának jegyzőkönyvéről.

A legfőbb ügyész elmondta nem tud arról, hogy várhatóan további politikusokat meghallgatnak-e a Zuschlag-ügyben. Kijelentette: a nyomozást nem én vezetem, nem is szólok bele. A nyomozási tervet nem láttam, csak akkor kapok tájékoztatást a részletekről, ha a kollégák ezt fontosnak tartják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását