2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Siker az élet minden területén

Talán joggal elmondható, hogy legtöbb esetben a siker eléréséhez több tényező együttes fennállására van szükség. Különösen helytálló a fenti kijelentés az üzlet világára, ahol egy-egy megfelelő döntés mögött számtalan befolyásoló faktor áll.
2022. november 14. hétfő 09:46 - HírExtra

Az is kijelenthető továbbá, hogy annál nagyobb eséllyel várható siker a szóban forgó döntések nyomán, minél inkább sikerült előzetesen figyelembe venni a meghatározó komponenseket. Mivel emberek által működtetett civilizációban létezünk és mivel mi magunk is emberek vagyunk, így lehetetlen úgy működnünk, hogy mindig csak a hideg racionalitás határozza meg döntéseinket. Ez azonban előny is lehet. A Training360 Empátia és szimpátia képzése elvezet minket a másik oldalra, ahol megtanulhatunk érzékenyebbé válni az érzelmi oldalra, s elsajátíthatjuk azt is, hogy hogyan kamatoztathatjuk ezt a képességünket.

Emberi érzelmek, benyomások nélkül nem tudunk élni

Emberként természetes, hogy hatnak ránk az érzéseink és a megérzéseink, különböző benyomások, adott esetben előítéletek, esetleg a szimpátia vagy az empátia érzése. Ezek az emberi tényezők természetesen pozitív, de akár ellenkezőleg, negatív irányba is mozdíthatják egy üzleti életben tevékenykedő vezető döntéseinek sikerességét.

Tanulható és hasznos ismeretek 

A Training360 kurzusa kiválóan felkészült trénerek közreműködésével nyújt segítséget abban, hogy a hallgatók tisztában legyenek a döntéseiket befolyásoló emberi tényezők működési mechanizmusával, azok hatásaival, valamint azzal, hogy a szimpátia vagy éppen az empátia hogyan képes befolyásolni egy döntéshozatali folyamatot.

Aki tisztában van ezekkel az összefüggésekkel, az máris óriási lépést tett annak irányába, hogy meglátásai, ítéletei, majd ezek nyomán a döntései a sikert a lehető legjobban bebiztosítsák. A kurzus önmagunk mélyebb megismerésére is lehetőséget ad, ez a tudás pedig tudatos használat mellet az élet számos területén lehet segítségünkre.

Profi előadók, azonnal használható tartalom, mély tematika

A képzés kétszer nyolc órás időtartamban adja át a szükséges információkat. A tematika a pszichológiai alapvetések ismertetésével vezeti fel a tartalmat. Tovább haladva, a kurzus során az érzelem megjelenési formái, az alapérzelmek sajátosságai is terítékre kerülnek, így a jelenségek kialakulása és működési jellegzetességei sem maradnak titokban ezután a résztvevők előtt.

A hallgatók megismerhetik a szimpátia és ellentéte, az antipátia kialakulásának dinamikáját, az ezeket befolyásoló tényezőket, továbbá azt is, hogy miként lehet előnyünkre fordítani ezeket az emberi jelenségeket.

Empátia és előítélet

Feltétlenül szót kell még ejteni az empátiáról és az előítéletességről is, ezért a kurzus mindkét témával részletesen foglalkozik. A fogalmak meghatározása után a segítő és gátló tényezők megismerése, és ezek használatának megtanulása következik.

A partneri asszertív kommunikáció elsajátítása is a kurzus része, így az önérvényesítés, valamint a partneri, együttműködő kommunikáció terén is szintet léphetnek a résztvevők. További információk a Training360 weboldalán olvashatók, érdemes ezekkel is megismerkedni!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását