2024. április 18. - Andrea, Ilma

Minden, amit tudni érdemes a lángálló munkaruha vásárlása előtt

Sok szakember számára a lángálló munkaruha viselése nélkülözhetetlen. A kiváló minőségű, speciálisan tervezett ruhadarabok megvédik viselőjüket a tüzek, az elektromos kisülések és az égető por okozta égési sérülésektől, így biztonságosan megbírkózhatnak a potenciálisan veszélyes feladataikkal.
2022. október 15. szombat 17:06 - HírExtra

Ezeket a ruhadarabokat úgy tervezték, hogy a tűzveszélyes munkakörben dolgozók kényelmesen és biztonságban tudják feladataikat elvégezni. A hegesztők, tűzoltók és veszélyes munkakörben dolgozók számára nemcsak a jogszabályi kötelezettség miatt kell beszerezni lángálló öltözetet, hanem a balesetek csökkentése érdekében is.

Milyen a jó lángálló munkaruha?

A normál szövetek általában tűzben meggyulladnak és tovább égnek, néhány típus pedig ráolvad viselőjére, ezzel jelentős sérüléseket okozva. A lángálló ruházatot kifejezetten úgy tervezték, hogy anyaga kevésbé valószínű, hogy meggyullad, ha magas hőnek van kitéve.

Egyes munkakörökben a teljes test védelmére szükség lehet, így érdemes a Netpolc speciális lángálló munkaruhái között böngészni, hiszen kínálatukban az alap ruhadarabokon túl kar- és lábszárvédők, kámzsák, csuklyák és egyéb felszerelések is megtalálhatóak.

Szabályozás

A munkavédelmi szabályok és az Európai Uniós előírások alapján bizonyos munkakörökben szükséges a lángálló munkaruházat viselése. A munkavégzés típusa meghatározza, hogy milyen fokú védelemmel kell rendelkezni a dolgozók ruházatának, így a lángállóság mértéke is szabályozott. Figyeljünk arra, hogy az egyéni védőeszközök megfelelőségére vonatkozó tanúsítvány rendelkezésre álljon a munkaruha beszerzésekor, így a szabályozásnak eleget téve tudunk kollégáink számára megfelelő védelmet nyújtani!

Praktikus viselet

Mint minden munkaruha esetében, a lángálló változatoknál is fontos, hogy a munkavállalók kényelmesen, komfortosan érezzék magukat a minden nap viselt ruhadarabjaikban. Nem elég, hogy a védelem megfelelő, hiszen ha közben a túlméretezett, nehéz, alaktalan ruhában korlátozott a mozgás, az potenciális veszélyhelyzetet teremthet.

Egyes munkaruhák több zsebbel rendelkeznek, melyekben praktikusan tudják a kollégák személyes tárgyaikat, kisebb munkaeszközeiket elhelyezni.

Réteges öltözködés

A lángálló védelem tovább fokozható, ha nemcsak egy rétegben viselik a kollégák a speciális ruhadarabokat. A dzsekik és nadrágok fölé választható további kiegészítőöltözet is, mint például a hegesztők részére kialakított csuklya, mely a fejet és nyakat öleli körbe, illetve a láb- és karvédő eszközök, melyek a fém fröccsenés ellen biztosítanak többek között maximális védelmet.

A lángálló ruházat drámaian csökkentheti és megelőzheti a lángoló tűz, kicsapódó folyékony fém vagy elektromos kisülés által okozott sérüléseket, így segít abban, hogy a szakemberek biztonságban végezhessék el a legveszélyesebb feladatokat is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását