Minden, amit tudni érdemes a lángálló munkaruha vásárlása előtt

Sok szakember számára a lángálló munkaruha viselése nélkülözhetetlen. A kiváló minőségű, speciálisan tervezett ruhadarabok megvédik viselőjüket a tüzek, az elektromos kisülések és az égető por okozta égési sérülésektől, így biztonságosan megbírkózhatnak a potenciálisan veszélyes feladataikkal.

Ezeket a ruhadarabokat úgy tervezték, hogy a tűzveszélyes munkakörben dolgozók kényelmesen és biztonságban tudják feladataikat elvégezni. A hegesztők, tűzoltók és veszélyes munkakörben dolgozók számára nemcsak a jogszabályi kötelezettség miatt kell beszerezni lángálló öltözetet, hanem a balesetek csökkentése érdekében is.

Milyen a jó lángálló munkaruha?

A normál szövetek általában tűzben meggyulladnak és tovább égnek, néhány típus pedig ráolvad viselőjére, ezzel jelentős sérüléseket okozva. A lángálló ruházatot kifejezetten úgy tervezték, hogy anyaga kevésbé valószínű, hogy meggyullad, ha magas hőnek van kitéve.

Egyes munkakörökben a teljes test védelmére szükség lehet, így érdemes a Netpolc speciális lángálló munkaruhái között böngészni, hiszen kínálatukban az alap ruhadarabokon túl kar- és lábszárvédők, kámzsák, csuklyák és egyéb felszerelések is megtalálhatóak.

Szabályozás

A munkavédelmi szabályok és az Európai Uniós előírások alapján bizonyos munkakörökben szükséges a lángálló munkaruházat viselése. A munkavégzés típusa meghatározza, hogy milyen fokú védelemmel kell rendelkezni a dolgozók ruházatának, így a lángállóság mértéke is szabályozott. Figyeljünk arra, hogy az egyéni védőeszközök megfelelőségére vonatkozó tanúsítvány rendelkezésre álljon a munkaruha beszerzésekor, így a szabályozásnak eleget téve tudunk kollégáink számára megfelelő védelmet nyújtani!

Praktikus viselet

Mint minden munkaruha esetében, a lángálló változatoknál is fontos, hogy a munkavállalók kényelmesen, komfortosan érezzék magukat a minden nap viselt ruhadarabjaikban. Nem elég, hogy a védelem megfelelő, hiszen ha közben a túlméretezett, nehéz, alaktalan ruhában korlátozott a mozgás, az potenciális veszélyhelyzetet teremthet.

Egyes munkaruhák több zsebbel rendelkeznek, melyekben praktikusan tudják a kollégák személyes tárgyaikat, kisebb munkaeszközeiket elhelyezni.

Réteges öltözködés

A lángálló védelem tovább fokozható, ha nemcsak egy rétegben viselik a kollégák a speciális ruhadarabokat. A dzsekik és nadrágok fölé választható további kiegészítőöltözet is, mint például a hegesztők részére kialakított csuklya, mely a fejet és nyakat öleli körbe, illetve a láb- és karvédő eszközök, melyek a fém fröccsenés ellen biztosítanak többek között maximális védelmet.

A lángálló ruházat drámaian csökkentheti és megelőzheti a lángoló tűz, kicsapódó folyékony fém vagy elektromos kisülés által okozott sérüléseket, így segít abban, hogy a szakemberek biztonságban végezhessék el a legveszélyesebb feladatokat is.