2024. március 19. - József, Bánk

"Az EU nem váltja le helyettünk a kormányt"

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője szerint nem szabad az Európai Uniótól várni, hogy kiharcolják nekünk a szabadságot.
2022. szeptember 15. csütörtök 10:55 - HírExtra

„Az Európai Bizottság feltételei nem fogják alapjaiban megrengetni a NER-t. Nem az a fő kérdés, hogy teljesíti-e őket a kormány, hanem az, hogy mikor. Mert az EU-s pénzekre MOST van szüksége Magyarországnak. A demokráciát pedig az EU nem fogja elhozni helyettünk. Azért nekünk kell megharcolnunk. ” – fejtette ki a véleményét Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, a Facebookon azzal kapcsolatban, hogy egyes értesülések szerint az Európai Bizottság 6000 milliárd forint Magyarországnak járó uniós pénz felfüggesztését javasolja a büntetésről döntő Tanácsnak.

A képviselőnő szerint a Bizottság fenyegetése csak egy újabb Damoklész kardja lehet, amivel az EU ki akarja kényszeríteni a kormánytól, hogy betartsa a megegyezés feltételei és nem is az a fő kérdés, hogy lesz-e megállapodás, hanem hogy mikor.

„Az EU nem fogja helyettünk kormányzóképes egységbe kovácsolni az ellenzéki erőket, és nem fogja helyettünk leváltani a kormányt. Ezt nekünk, magyaroknak kell megoldanunk.” – emelte ki a Momentum politikusa.

Donáth Anna hozzátette, hogy a magyar költségvetés romokban van, soha nem látott az infláció mértéke és az energiaárak is elszálltak „EU-s pénzek nélkül semmi esélye a kormánynak kihúzni Magyarországot a mély gazdasági válságból, amibe elhibázott politikája sodorta.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását