2024. március 19. - József, Bánk

Momentum: csatlakozni kell az uniós ügyészséghez

Donáth Anna, a Momentum EP képviselője és Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum parlamenti határozati javaslatot nyújtott be az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében.
2022. június 17. péntek 11:01 - HírExtra

„Az EU-s pénzek hazahozatlánál nincs is ma fontosabb.” – szögezte le a sajtótájékoztató legelején Donáth Anna.

A Momentum EP képviselője kiemelte, hogy a magyar kormány értelmetlen harca az Unióval szemben a mi mindennapjainkat határozza meg, hiszen az EU-val történő tárgyalás és kiegyezés helyett, Orbán inkább drága piaci hiteleket vesz fel. „Nőnek az árak, nő az infláció, elszállt az euró árfolyam, az emberek nem látják, hogy hogy lesz a holnap. Az egyedüli kiút az lenne, ha nem drága piaci hitelekből élnénk, hanem azokból az EU-s forrásokból, amelyek tényleg a magyarokat illetik.”

Donáth Anna hozzátette: „Az EU-s támogatásokért cserébe az Unió garanciákat vár el. Ha valós munkát végezne a Fidesz az Országgyűlésben, akkor arra törekednének, hogy hazahozzák ezeket a pénzeket. Ezért a Momentum parlamenti frakciója határozati javaslatot terjeszt be azzal kapcsolatban, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez.”

„Az Ügyészséghez való csatlakozás arról szól, azok a pénzek, amelyek a magyar tanároknak, ápolóknak, mentősöknek, munkavállalóknak járnak, azok ne Orbán oligarcháinál, hanem a magyaroknál kössön ki.” – kezdte Fekete-Győr András.

A frakcióvezető elmondta, hogy az elmúlt hetekben elképesztő méretű megszorító csomagot jelentett be a kormány. „Összesen 2000 milliárd forintot vesz ki Orbán a magyarok pénztárcájából akkor, amikor bankolnak, amikor telefonálnak, amikor utaznak.”

Fekete-Győr András emlékeztetett mindenkit, hogy az EU-s helyreállítási alap Magyarországnak járó része 2500 milliárd forint, amit ha sikerülne lehívni, akkor nem lenne szükség megszorításokra és drága piaci hitelekre.

„A Momentum képviselőcsoportja éppen ezért terjeszt be olyan javaslatokat, amelyek segítségével hazánk hozzájuthat ezekhez a pénzekhez. Ez a magyarok érdeke, ehhez kell az Európai Ügyészség.” – zárta a sajtótájékoztatót a Momentum politikusa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását