2024. április 26. - Ervin

Napirenden a Tungsram-ügy

Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, Facebookon jelentette be, hogy már a mai testületi ülésen napirendre veszik az önkormányzatban a Tungsram elbocsátási ügyét, hiszen az az újpesti Tungsram gyár is 400 dolgozótól válik meg.
2022. április 28. csütörtök 11:05 - HírExtra

„Egyelőre nem látjuk, hogy pontosan mekkora lesz a baj. Csak azt tudjuk, hogy nagy. A Tungsram összesen 1600 ember bocsát el, ebből 400-at Újpesten.” – kezdi bejegyzésében Déri.

„Van még némi idő az elbocsátásokig, amennyire lehet, meg kell próbálni gyorsan megoldásokat találni.” – emelte ki Déri Tibor.

Újpest polgármestere a tömeges leépítést már a mai napon napirendre veszi a testületi ülésen. Déri Tibor, a képviselő-testület támogatásával tárgyalásokat kíván kezdeményezni az illetékes minisztérium, a munkaügyi központ, a Tungsram Group és a cégnél működő szakszervezetek között az Újpesten elbocsátandók jövőjével kapcsolatban. Emellett pedig a kerületben működő cégekkel is párbeszédet kíván kezdeményezni a Tungsramtól elbocsátandó többszáz ember elhelyezkedéséről.

A Momentum politikusa már megkezdte ezeknek a lépéseknek az egyeztetését, de kiemelte, miért viszi testület elé ezt a fontos ügyet: „Fontos, hogy egységesen lépjünk fel. Egyértelművé kell lenni: a dolgozóink sorsa nem polgármesteri, végképp nem pártpolitikai kérdés. Közösen kell kiállnunk, hogy megmutassuk, milyenek az újpestiek!” 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását