Napirenden a Tungsram-ügy

Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, Facebookon jelentette be, hogy már a mai testületi ülésen napirendre veszik az önkormányzatban a Tungsram elbocsátási ügyét, hiszen az az újpesti Tungsram gyár is 400 dolgozótól válik meg.

„Egyelőre nem látjuk, hogy pontosan mekkora lesz a baj. Csak azt tudjuk, hogy nagy. A Tungsram összesen 1600 ember bocsát el, ebből 400-at Újpesten.” – kezdi bejegyzésében Déri.

„Van még némi idő az elbocsátásokig, amennyire lehet, meg kell próbálni gyorsan megoldásokat találni.” – emelte ki Déri Tibor.

Újpest polgármestere a tömeges leépítést már a mai napon napirendre veszi a testületi ülésen. Déri Tibor, a képviselő-testület támogatásával tárgyalásokat kíván kezdeményezni az illetékes minisztérium, a munkaügyi központ, a Tungsram Group és a cégnél működő szakszervezetek között az Újpesten elbocsátandók jövőjével kapcsolatban. Emellett pedig a kerületben működő cégekkel is párbeszédet kíván kezdeményezni a Tungsramtól elbocsátandó többszáz ember elhelyezkedéséről.

A Momentum politikusa már megkezdte ezeknek a lépéseknek az egyeztetését, de kiemelte, miért viszi testület elé ezt a fontos ügyet: „Fontos, hogy egységesen lépjünk fel. Egyértelművé kell lenni: a dolgozóink sorsa nem polgármesteri, végképp nem pártpolitikai kérdés. Közösen kell kiállnunk, hogy megmutassuk, milyenek az újpestiek!”