2024. április 16. - Csongor

Van az a játék, ami nem megy ki a divatból

Milyen érdekes, hogy a játszás iránti lelkesedést sokan a gyermekkorral kötik össze. Pedig valójában ez a lelki állapot a felnőttlétbe is átmenekíthető. Például ki merné azt mondani a modellezésre, hogy nem komoly kihívás? Ugyanakkor egyúttal játék, ami az építőkön is egyértelműen látszik. Vannak olyan játékvariációk, amik kortalanok: trendjük halhatatlan, játszásuk pedig a legkevésbé sem életkorhoz kötött.
2022. március 23. szerda 11:21 - HírExtra

Ha a kirakós darabjai a helyükre kerülnek…

Az izgalmas puzzle 1000 db apró mozaikból áll. Részletek, amik arra várnak, hogy végül kerek egészet alkossanak. Még jó, hogy a legtöbben rajonganak ezért a kétségtelenül alkotófolyamatért. Miniatűr lépésekből áll össze az út, akárcsak az élet. Minden nap hozzájárulást jelenthet, és a kitartás meghozhatja a gyümölcsét, a darabokból kirajzolódó képet.

Az, hogy kinek való ez az aprólékos munka, abszolút egyénfüggő. A gyermekek egy bizonyos kor fölött ugyanolyan elmélyült figyelemmel képesek belevetni magukat a mozaikok világába, mint a felnőttek. Tény, hogy nem mindenkinek van türelme mindehhez. Viszont általában, akik egyszer megtapasztalták, mit is jelent a mozzanatokból létrejövő csodavilág, nem szívesen válnak meg ettől a hétköznapokat is színesebbé varázsoló kikapcsolódástól.

A több dimenziós élmény bárki számára elérhető?

De még mennyire! A roppantul közkedvelt 3D puzzle a legjobb példa erre. Mert vannak, akik nem kívánnak egy síkban gondolkodni. A több dimenziós látásmód ráadásul a puzzle élményét valami vadonatúj fűszerrel is megajándékozza. Az építés örömével. Hiszen a mozaikok ebben az esetben egymásra épülnek, amitől ténylegesen kézzel foghatóvá válik a megjelenő forma. Legyen szó épületről, élőlényről, járműről vagy másról, az biztos, hogy a három dimenziós valóság megteremtése igazi varázslat. Amit akár együtt is megélhetnek kicsik és nagyok, családtagok vagy barátok. De az egyedüli alkotás sem magányos választás. Sokaknak ez a fajta hobbi relaxációval ér fel, amikor az agytekervények kicsit lelassulhatnak végre!

Fotó: Switlana Sonyashna / Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását