2024. március 19. - József, Bánk

Az 7 legjobb készségfejlesztő gyermekek számára

Gyermeked számára minden egyes perc a tanulásról szól! A felnőttek utánzása, az új dolgok kipróbálása, a rutinhoz szoktatás mind-mind tanulási lehetőség. A leghatékonyabb tanulási forma azonban a játék!
2021. május 1. szombat 16:03 - HírExtra

Itt élvezetesen és kockázatmentesen tanulhatja meg gyermeked, hogyan működik a világ. Ráadásul egyes játékokkal nagy előrelépést tehet a készségfejlődés irányába! Kiválasztottuk a 7 legeslegjobb készségfejlesztő játékot, melyek között modern és klasszikus darabok is vannak. Olvasd el cikkünket, ha a legjobb készségfejlesztő ötleteket keresed!

Mesekockák

Ez a játék hasonló elven alapul, mint a kirakó. A gyermek logikai készségét és látásmódját fejleszti, hogy össze kell illeszteni a mesekocka darabjait. Kisebbeknek a mesekocka jobb választás, hiszen nagyobb kockákból áll. Ráadásul általában 6 különféle képet rakhatunk ki a segítségükkel. Ez a készségfejlesztő játék több témában is elérhető. Kedvelt változatok:

- Peppa malac

- Bogyó és Babóca

- Pitypang és Lili

- Kisvakond

- háziállatok

Memória játék

Örök klasszikus a memória játék gyermekek számára. Egyszerűbb változatait már a legkisebbek is használhatják. Elősegíti a figyelem, az összpontosítás és az emlékezet fejlesztését. Bár az elektronikus eszközök segítségével is játszhatunk memóriajátékot, gyermekek számára előnyösebb a hagyományos, kézzelfogható verzió.

Készségfejlesztő intelligens asztalka

Íme egy komplex készségfejlesztő játék a kicsiknek! Ezek a játékok általában már fél éves kortól használhatók. Rengeteg ingert nyújtanak a gyermeknek, aki a következőket sajátíthatja el:

- színek

- formák

- betűk

- számok

Ráadásul ez a játék több, mint 100 hangot képes kiadni. Létezik kétnyelvű, magyar-angol változata is.

5 and 1-ben készségfejlesztő gyerekeknek

Aki a fából készült játékokat részesíti előnyben, bátran választhatja ezt a készségfejlesztőt egy tipegő gyereknek. A színes fa golyók és figurák egy kockán helyezkednek el. Játék közben a kézügyesség, a számérzékelés és a finommotorika fejlődik. A játék a következő lehetőségeket rejti magában:

- golyóvezető

- labirintus pálya

- számláló karikák

- számozott táblás oldal

- rajztábla

Ugrás a folyóba!

Ügyességi készségfejlesztő játék az Ugrás a folyóba! A földre helyezhető táblán a gyerekeknek különféle feladatokat kell megoldaniuk. Közben megtanulják felismerni a számokat és az alakzatokat. A játék a gondolkodást, az ügyességet és a problémamegoldó készséget is erősíti.

Hinta, mint készségfejlesztő

Belegondoltál már, egy hinta milyen készségeket fejleszt? Jó hatással van a gyermek mozgáskoordinációjára és fejleszti egyensúlyérzékét. Ráadásul minden korosztály számára biztonságos játék lehet, hogy hinták többféle méretben és kialakítással kaphatók.

Zenélő készségfejlesztő játékok

Bár a család számára idegesítők, a zenei készségfejlesztők sem maradhatnak ki a csemeték életéből. Legyen ez egy játék hangszer, zenélő asztalka, vagy más zenélő játék, nagy élményt ad majd gyermekünknek. Ráadásul fejleszti hallását és ritmusérzékét.

A gyermeket minden játék tanítja és fejleszti. Vannak azonban kimondottan készségfejlesztő játékok, melyek nagyot lendíthetnek a kicsik fejlődésén. A fenti lista játékai nemcsak lefoglalják gyermekünket, de fejlődését is segítik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását