2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mi az az online pénztárgép?

Talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy titkon sokan vágynak egy saját vállalkozásra. Ilyenkor az ember nem csak a saját főnöke egyben, de magának tudja beosztani a munkaidejét is, ami valljuk be, egy család mellett nagyon is jól tud jönni.
2022. március 9. szerda 10:51 - HírExtra

Abban az esetben, ha meg van a megfelelő ötlet a cégünk elindításához, érdemes utána nézni annak, milyen intézni valók és kötelezettségek várnak az emberre. Amikor új és önálló vállalkozásba kezd bele valaki, sok induló költségre számíthat kezdetben, ám nem szabad megijedni a nagyobb anyagi befektetéstől akkor, ha ez az álmunk!

Vannak úgynevezett kötelező elmei egy vállalkozásnak, ilyennek tekinthető az online pénztárgép is. Azoknál, akik még csak most ismerkednek egy vállalkozás indításnak és üzemeltetésnek a menetével, joggal merülhet fel a kérdés, mi is pontosan az online pénztárgép. 

Az online pénztárgép online kapcsolatban van a NAV központi szerverével, és meghatározott adatokat, meghatározott gyakorisággal küld mobil internet kapcsolaton keresztül. Míg a korábbi, hagyományos pénztárgépek egy fekete dobozzal és kontrolszalaggal voltak ellátva az adatok rögzítése érdekében, addig az online pénztárgépek ezeket már nem tartalmazzák. 

A gépek rendelkeznek egy úgynevezett AEE (Adóügyi Ellenőrző Egységgel) egységgel, amely tartalmazza az adóügyi bizonylatokat és az elektronikus nyilvántartásokat, valamint a NAV és az online pénztárgép közötti titkos adatküldésért is felelős.

Ez az AEE elem rögzít még minden fontosabb történést, úgy, mint paládul az áramszüneteket, vagy a be és kikapcsolást is. Milyen online pénztárgépet érdemes választani? Manapság már ilyen téren is nagy kínálat található, így mindenképpen arra kell figyelni a kiválasztása során, hogy egy megbízható működésű készülék mellett döntsünk. Mint az élet egyéb területein, úgy itt is érvényes az a meglátás, mely szerint vannak olyan tételek, melyeken nem érdemes spórolni. Ez az online pénztárgépekre is igaz, hiszen, ha egy olcsó, nem megbízható típus mellett döntünk, és ne adj isten meghibásodik a készülék, akkor is kötelező lesz a vállalkozás a számlaadásra, amit azonnal meg kell majd oldani. 

A fenti linken elérhető oldalon most akciós áron is remek online pénztárgépeket lehet találni, ráadásul nem csak a vásárlásra nyílik lehetőség, de akár a bérlésre is. Érdemes megnézni az oldalon található összes ajánlatot, hiszen ezek összehasonlítása után tudjuk majd meghozni a legjobb döntést. Annak ellenére, hogy egy online pénztárgép vásárlása nagyobb anyagi beruházásnak is tekinthető, mégis egy olyan tétel, amit muszáj kipipálni a törvényi kötelezettség miatt. Viszont csak egyszer kell megvásárolni, így mindenképpen egy megbízható és hosszútávon jól működő gépet célszerű választani, melyet a CMO.hu oldalon meg is lehet találni!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását