2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elítélték a stricit

Jogerősen tíz, illetve nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy férfit és egy nőt, aki egy 16 éves lányt kényszerített prostitúcióra - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.
2022. március 3. csütörtök 11:27 - HírExtra

A vádlottakat emberkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.
    
A jogerős ítélet szerint a 26 éves férfi szálláslehetőséget biztosított a nevelőszüleitől elszökött, pénzzel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező 16 éves sértettnek, majd az odaköltözését követő néhány napon belül megpróbálta őt rávenni arra, hogy a szolnoki lakásban prostitúciós tevékenységet végezzen, amit a kiskorú lány visszautasított. Erre a férfi megrángatta, két órára bezárta a sértettet a lakás egyik szobájába, és bántalmazással fenyegette meg azért, hogy rávegye a prostitúcióra, amelybe a sértett végül beleegyezett.
    
Miután a férfi élettársa visszaköltözött a lakásba, közösen felügyelték és irányították a kiskorú sértett prostitúciós tevékenységét, melyre akarata ellenére, bántalmazással és fenyegetéssel vették rá egy hónapon keresztül. A vádlottak elvették a sértett bevételét.
    
A táblabíróság döntésével - a főügyészség indítványával egyezően - a kerítés, illetve gyermekprostitúció kihasználásának bűntette helyett emberkereskedelemnek minősítette a vádlottak bűncselekményét, és súlyosította az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által rájuk kiszabott öt-, illetve kétéves szabadságvesztést.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását