2024. május 20. - Bernát, Felícia

Strici volt az UFO énekese?

Súlyosítást indítványoznak az UFO együttes "szexmunkások menedzselésével" vádolt egykori énekese és társai ügyében - tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t.
2021. március 18. csütörtök 13:13 - HírExtra

Az eljárás adatai szerint az elsőrendű vádlott, az UFO együttes egykori frontembere és két vádlott-társa 2010-2011-ben hirdetések és személyes kapcsolatok útján egy svájci bordélyba közvetítettek, utaztattak ki fiatal magyar nőket. A bordély vezetője jutalékot fizetett, a popénekes "a kéjnőktől menedzselésükért havi díjat kért és kapott, azok prostitúciós tevékenységéből származó jövedelméből". Az elsőrendű vádlott három "ügyfelétől" milliós összegeket vett át, amelyeket befektetni ígért, de a pénzt magára és az UFO együttesre költötte - áll az főügyészség közleményében.
    
A Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben első fokon az elsőrendű vádlottat kerítés, csalás és kitartottság miatt két év börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte. A szexmunkások külföldre utaztatásában közreműködő visszaeső bűntársat, valamint a beszervezésben és a tolmácsolásban részt vevő egykori szexmunkás bűntársat többrendbeli kerítés miatt egy-egy év börtönre, valamint 1,2 millió, illetve kétmillió forint pénzbüntetésre ítélték.
    
A határozat ellen az ügyész a másod- és harmadrendű vádlott további bűnösségének megállapítása, és mindhárom vádlott esetében a szabadságvesztés időtartamának növelése érdekében fellebbezett.
    
A volt popénekes és védője felmentésért és enyhítésért, egykori szexmunkás bűntársa pedig - aki jogi tanulmányokat folytat - enyhítésért és a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alóli mentesítésért fellebbezett.
    
A főügyészség a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához a napokban benyújtott indítványában az ügyészi fellebbezést fenntartotta - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását