2024. április 16. - Csongor
Egyre hevesebb harcok folynak Ukrajnában, az orosz csapatok minden oldalról támadnak, de az ukrán védők ellenállása is folytatódik. Oroszország egyre keményebb eszközökhöz nyúl: hétfőn tüzérségi támadást indítottak Harkov lakónegyedei ellen, amely számos civil életet követelt. A főváros bevételére jelentős erőt indítottak útnak, hatalmas orosz páncélos konvoj ért Kijev közelébe.
2022. március 1. kedd 07:27 - HírExtra

A Maxar Technologies legfrissebb műholdképei szerint egy páncélozott járművekből, tankokból és egyéb logisztikai járművekből álló, 64 kilométeres katonai menetoszlop tart Kijev felé.

Hétfőn éjjel is folytatódott Kijev és Harkiv ostroma, de a korábbiaknál kisebb intenzitással. Több városban is robbanásokat lehetett ugyanakkor hallani, az ukrán hatóságok szerint sok civil áldozatot követeltek az éjszakai harcok.

Több mint 70 ukrán katona meghalt, miután az orosz tüzérség csapást mért egy katonai támaszpontra a Harkov és Kijev között fekvő Ohtirka városában.

Az ukrán és az orosz delegáció nem jutott megállapodásra hétfőn a béketárgyaláson, de megegyeztek hogy újra találkozni fognak az elkövetkező napokban. Volodimir Zelenszkij közölte, elemzi a megbeszélésen elhangzottakat.

Boris intézkedik

Lengyelországba és Észtországba látogat kedden Boris Johnson brit miniszterelnök, írja az MTI.

Johnson utazását a Downing Street tájékoztatása szerint az indokolja, hogy e két országot heveny módon érinti a jelenlegi ukrajnai válság.

Nagy-Britannia szívesen látja az ukrán menekülteket a munkaerőpiacukon - jelentette ki Priti Patel brit belügyminiszter. A Brexit miatt a kelet-európai munkavállalók nagy számban szorultak ki a szigetországból, ami jelentős munkaerőhiányt okozott. 

Forrás: 24.hu, CNN, portfolio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását