2024. április 26. - Ervin

Vállalkoznál? Van ötleted, vagy még keresed?

Általánosan megállapítható tény, hogy mindig van szép számmal olyan ember, aki egy bizonyos munkát, élethelyzetet hátrahagyva módosít pályát, és lesz alkalmazottból vállalkozó, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az elmúlt két év, amelyet a pandémia jócskán befolyásolt, jóval több embert vett rá arra, hogy változtasson.
2022. február 16. szerda 17:54 - HírExtra

Míg az egyetemeken hangzatos előadásokon oktatják, kiből lehet sikeres vállalkozó, addig az SR-Marketing szakemberei inkább azt mutatják meg, hogyan lehetsz sikeres vállalkozó!

Hogy mi a siker? Hát igen, mindenkinek más. 

Neked lehet az, hogy üzemeltess egy webshopot, a volt kollégádnak viszont az, hogy végre lefordíthasson egy szépirodalmi könyvet is, a szomszéd Ferinek pedig az, hogy minél többen ajánlják őt a helyi csoportban, amikor valaki megbízható villanyszerelőt keres.

És itt dől meg az egyetemi tananyag: mindegyik vállalkozó, de sikerességéhez mindegyiknek más tulajdonság, képesség, készség kell. Egy valami van, ami közös bennük: az ötlet!

Indulnál már, de merre lépj?

Ha azt érzed, hogy a jelenlegi munkád nem elégít ki, ha rendszeresen nem úgy térsz nyugovóra, hogy ez a mai is egy klassz és sikeres nap volt, akkor valóban ideje ötletelni.

Míg egy-két évtizeddel ezelőtt csak úgy tudtál bármibe fogni, hogy kellett egy tetemes tőke, addig ma már az esetek döntő többségében bőven elég, ha van egy szuper ötleted, a többi meg majd jön magától!

Ha ötleteket keresel, akkor mindenképp önvizsgálattal kezdd: mi az, amihez értesz, mi az, amit szeretsz csinálni? Ezek közül szerinted mire van kereslet? 

Ha megvan az ötlet, feltétlenül kezdj alapos piackutatásba, és ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem készítesz üzleti stratégiát. Vedd magad komolyan, mert ha te nem teszed, mások sem fognak!

Valósítsd meg önmagad!

Tele a padlás a hangzatos frázisokkal, amelyeket gigapozitív életvezetési tanácsadók üvöltenek teltház előtt a mikrofonba, de őszintén, abból nem fogsz tudni sikeres vállalkozást felépíteni.

Ettől persze nem mondjuk azt, hogy ragadj bele a mókuskerékbe, sőt! Szállj ki belőle, de hogy kint is tudj maradni, ahhoz gondos tervezésre van szükség.

Legyen szó akár fizikai, akár szellemi munkáról, akár webshop-üzemeltetésről, akár kézműves tevékenységről, rendkívül fontos, hogy ne érzelmek, hanem észérvek, azaz leginkább számok alapján döntsünk.

Ha úgy érzed, megvan a fantasztikus webshop ötlet, de még némi átdolgozást igényel, vedd igénybe az SR-Marketing szakértőinek tudását és tapasztalatát!

Nem minden arany, ami fénylik!

Szándékosan nem hallelujázva köszönünk el! Fontos, hogy mindkét lábad a talajon legyen: attól, hogy a párod vagy épp a legjobb barátod lehidal az ötlettől, közel sem biztos, hogy az jó! Épp ezért fontos, hogy olyan emberek véleményét is kikérd, akiket nem fűtenek irántad érzett érzelmek, és tudnak higgadtan, a tényekre szorítkozva gondolkozni.

Hidd el, egy nap hálás leszel ezért a tanácsért! Addig is marad az ötletelés, a tervezés és a stratégiaalkotás! Ne késlekedj, nincs vesztegetnivaló időd!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását