2024. április 27. - Zita

Orosz hírszerzők mószerolják az amcsikat

Az amerikai hírszerző szolgálatok arra készülnek, hogy szélsőséges szervezetek alvó sejtjeit használják fel Damaszkuszban és környékén, valamint Latakia szíriai kikötővárosban orosz, iráni és szíriai katonák elleni támadásra - közölte kedden az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR).
2022. február 8. kedd 13:30 - HírExtra

Az SZVR szerint Washington az amerikai jelenlét fenntartására törekszik Szíriában, eközben pedig nem hagyja stabilizálódni a helyzetet az országban. A szolgálat azt állította, hogy az Egyesült Államok széles körű kampányt kíván indítani, egyebek között az arab nyelvű közösségi médiában, "hogy a szíriai társadalomban tiltakozó hangulatot keltsen". Az orosz tájékoztatás szerint a szándék az, hogy a nehéz társadalmi-gazdasági helyzetet kihasználva tömeges kormányellenes tüntetéseket szervezzenek, amelyek során a rendvédelmi szerveket aránytalan erőszak alkalmazására provokálják a "békés tüntetőkkel" szemben".
    
"Szíriai céljaik elérése érdekében az amerikaiak aktívan használják az úgynevezett fegyveres ellenzékkel - valójában radikális iszlamista csoportokkal - fennálló szoros kapcsolataikat " - áll a közleményben.
    
Az SZVR szíriai kőolajjal való illegális kereskedelemmel is megvádolta az Egyesült Államokat. Az állítja, hogy az északkeleti el-Haszeke, Rakka és Deir-ez-Zór tartományban kitermelt havi 3 millió hordónyi nyersolaj egyharmadát 35-40 dollár hordónkénti áron adják el az iraki Kurdisztán régiónak.
    
Az SZVR szerint az olajat az amerikai hadsereg által őrzött teherautók szállítják Szíriából Irakba, a kitermelési és finomítási infrastruktúra védelmét pedig amerikai biztonsági magáncégek látják el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását