2024. március 29. - Auguszta

Példák járműtörténeti jelentésekre

Amikor használt autó vásárlására kerül sor, akkor a legtöbben azt javasolják, hogy először a járműtörténetet kérdezzük le, hiszen az adatokból rendkívül sok mindenre fény derülhet az gépkocsival kapcsolatban. A járműtörténeti riport azonban már egy más terület, hiszen ez szakértői tudást és több olyan adatot jelent, amiket az interneten nem találhatunk meg. Lássuk néhány példát ezekre a jelentésekre!
2022. január 11. kedd 13:28 - HírExtra

Mi is az a járműtörténeti riport?

Ahogy a bevezetőben is említésre került, ez a szakértői tudást, illetve sok olyan további fontos információt tartalmaz, amikkel máshol nem találkozhatunk. Ide tartozik a bejegyzett fitásteljesítmény, és a keletkezett sérülések értékelése egyaránt. 

A több elismert és persze megbízható forrásból keletkezett adatból látszik minden, ami a kocsival történt az eddigi élete alatt. Megadja továbbá azt is, hogy a kiválasztott modell, nem szerepel-e a körözöttek listáján, hiszen ez is lényeges szempont, ha az ember egy új családtagot szerezne be. Az Automoli weboldalán több hasznos példát is láthat arra, hogy hogyan néz ki egy ilyen riport. Ezekből szemezgetünk most egy kicsit.

Ford Mustang 2016-os modell

A lekérdezés során fény derült arra, hogy ennek a járműnek a kilométerórája állítható, így nem biztos, hogy minden az, aminek látszik. Emellett szenvedett már sérüléseket, ezáltal valószínűleg javításra is sor került az elmúlt időszakban. Megnyugtató azonban, hogy ez a darab nem körözött, így ennek kapcsán nem merülhetnek fel problémák a későbbiekben. 

A listán szereplő adatok között megtalálható a gyártmány típusa, a verziója, az évjárata, az ajtók száma, a hengerűrtartalom, a motor teljesítménye, amely 233 KW-os. Ez a Ford Mustang benzines, így akinek ez fontos szempont, annak jól jöhet ez az információ. 

Az életkora több mint öt év, ezidő alatt pedig több kár is érte. Az első 2016 júniusában Németországban, amely nem volt egy nagy törés, hiszen az eseményértékből látszik, hogy pár apróbb hibával megúszta az esetet. Nem úgy, mint a két hónappal későbbi koccanás során, amely során a bal első, a jobb első, és az elülső oldal szorult nagymértékű javításra. Fontos továbbá az is, hogy rá egy hónapra visszahívásra került sor, hiszen a motor és annak hűtése meghibásodott, így azokat cserélni kellett. 

Ne feledkezzünk meg továbbá arról sem, hogy a jelentés tartalmazza a személygépkocsi felszereltségét is. A járműtörténeti riport tehát rendkívül részletes, így láthatjuk, hogy a Ford Mustangban vannak ABS fékek, ködlámpa, lopásgátló rendszer, hátsó kamera, fűtött tükrök, de még fűtött hátsó ablak, és elektromos ajtózárak is egyaránt. 

BMW 3-Series

Nézzünk meg egy járműtörténeti riportot, amely egy amerikai gépjárműre vonatkozik. A 2011-es BMW egy E90-es verzió, amelyet 2010-ben építettek. A négyajtós, négyüléses típus 3.0 L / 2996 CM3 hengerűrtartalmú, 172 KW-s motorteljesítményű modell. 

Voltak azonban események, amely során a BMW megsérült, voltak rajta szerkezeti módosítások, illetve megtudható belőle az is, hogy 2019-ig közel 200.000 km-t tettek meg vele. Egy USA-ban található autó kapcsán tehát kicsit máshogy néz ki a jelentés, azonban így is bőven kaphatunk információkat az adott modellről. 

Porsche 2003

Utoljára pedig nézzünk meg egy régebbi Porsche modellt, amely egy 911-es típusú, sport jármű. A Belgiumban található kétajtós, négyüléses, 235 KW motor teljesítményű darab benzines és eddig nagyjából 130.000 km-t tettek meg vele. Nincsenek ezzel kapcsolatban balesetetek bejelentve, így valószínűleg egy normál állapotú Porsche gyártmányról van szó.

Ezekből a járműtörténeti riportokból tehát már jobban látni, hogy az egyes személygépkocsik mit tudnak, mivel szerelték fel őket, illetve, hogy milyen javításokra került sor velük kapcsolatban. Fontos megemlíteni, hogy ezek csak példák, a valóságban az egyes jelentések máshogy nézhetnek ki. Amennyiben járműtörténetre van szükség, az Atomoli-nál három egyszerű lépésben lekérhetőek a legfontosabb adatok. A dokumentumot érdemes kinyomtatni, majd pedig magunkkal vinni az átvizsgálásra. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását