2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szépen teljesít a cég

Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé ugorhat 2025-ig, miközben az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) több mint a hatszorosára, 14 milliárd forint fölé emelkedhet ugyanekkorra - tájékoztatta az AutoWallis az újonnan közzétett, frissített stratégiájáról kedden az MTI-t.
2021. szeptember 28. kedd 10:38 - HírExtra

Kiemelték: a tervezett növekedés mögött a társaság által eddig végrehajtott tranzakciók, az organikus növekedés és a kilátásba helyezett újabb akvizíciók állnak.
    
A csoport az újabb akvizíciók és fejlesztések finanszírozását részben az év hátralevő részében tervezett nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonásból kívánja fedezni, melynek mértéke 6-8 milliárd forint között lehet - ismertették.
    
Az AutoWallis stratégiájában azzal számol, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lesz.
    
Emlékeztettek arra, hogy társaság az elmúlt két évben a tranzakciók finanszírozására és hitelkiváltásra összesen 9,6 milliárd forintért bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, továbbá közel 6 milliárd forint értékben emelt tőkét több lépésben és különböző konstrukciókban.
    
Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a növekedési tervek finanszírozása mellett a forrásbevonással fontos céljuk, hogy a társaság részvénypiaci súlya, a részvények likviditása, forgalma tovább bővüljön. Hozzátette, hogy a lakosság számára ez lehet majd az első lehetőség, hogy részt vegyen a társaság tőkeemelésében. Arra is kitért: bíznak abban, hogy a jelenleg több mint 2300 lakossági részvényes mellé több száz új befektető csatlakozik majd azzal a céllal, hogy támogassa a növekedési stratégiájukat.
   
 Az AutoWallis tavaly 88,4 milliárd forint konszolidált árbevétel mellett 2,1 milliárd forint EBITDA-t ért el, az évet 679 millió forint adózott veszteséggel zárta.
    
A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzik, a papírok hétfőn 125 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 132 forint, a legalacsonyabb 76 forint volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását