2022. január 26. - Vanda, Paula

Magyar kézben egy nagy cég

A Prohuman újra 100 százalékban magyar tulajdonba kerül, miután alapító tulajdonosai aláírták a szerződést a lengyel Gi Group Poland S.A. és fő tulajdonosa, az olasz hátterű Gi Group képviselőivel a lengyel társaság számára korábban értékesített üzletrészük visszavásárlásáról - tájékoztatta a munkaerő-kölcsönző és humánerőforrás szolgáltató pénteken az MTI-t.
2021. december 17. péntek 11:00 - HírExtra

Közleményükben kiemelték: a vállalatot az alapítás óta vezető magyar tulajdonosok erősebb növekedési pályára kívánják állítani a társaságot, ez volt a fő oka annak is, hogy kezdeményezték az ügyletet.
    
A magyar tulajdonosi háttér a korábbinál is nagyobb üzleti függetlenséget biztosít, így még hatékonyabban támogatja az ambiciózus növekedési és fejlesztési terveket - jegyezték meg.
    
A vállalat vezetői jelezték, hogy a következő években meghatározóbb szerepet szeretnének vállalni a nemzetközi piacon.
    
A megállapodás értelmében az üzletrészt a vállalat alapítói tulajdonában lévő Sun Group Kft. vásárolja meg - ismertették.
    
A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezési eljárása és néhány, ilyenkor szokásos feltétel megvalósulása után várhatóan 2022 elején zárulhat le a tranzakció.
    
A Prohuman és leányvállalatai csoportszintű árbevétele 2020-ban 163 millió euró (59,9 milliárd forint) volt. A cégcsoport több mint 20 éves múlttal rendelkezik a régióban, 8 országban van jelen; több mint 17 ezer embert foglalkoztat - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását