2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az OMV nem "hajszolja tovább" a MOL-t

Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat szerdán megjelent közleménye szerint "a MOL további hajszolása a stratégiai alapelv ellen való", ezért a cég visszavonja ajánlattételi szándékát.A közlemény emlékeztet, hogy tavaly szeptember 25-én az OMV kinyilvá
2008. augusztus 6. szerda 11:02 - Hírextra
Azonban az Európai Bizottság jelezte, hogy nem fogadná el az OMV javasolta kötelezettségvállalásokat, és mivel más kötelezettségvállalások elfogadhatatlanok lennének az OMV számára, ezért az osztrák társaság úgy döntött, visszavonja az összefonódási javaslatot, amelyet idén január 31-én terjesztett az Európai Bizottság elé.

"A MOL-lal való, javasolt összefonódás további erőltetése az adott körülmények között ellentétes lenne a gazdasági és stratégiai ésszerűséggel az OMV számára" - olvasható az osztrák cég közleményében.

Az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer hozzátette: erősen hisznek abban, hogy a MOL-lal való stratégiai szövetség eredeti terve ésszerű.

Mint a MOL aktív részvényese, az OMV ezentúl is módokat keres annak biztosítására, hogy a legjobb vállalatvezetési elveket alkalmazzák, ezért a MOL vezetését érintő pereket az OMV továbbra is folytatja - derül ki a közleményből.

A dokumentum arra is ígéretet tartalmaz, hogy az OMV jelenleg többféle lehetőséget tanulmányoz a MOL-ban lévő, 20,2 százalékos részesedése értékének maximalizálására.

"Nem irányoztuk elő, hogy azonnal eladjuk a részesedésünket, hanem kivárjuk, mi adódik a térségi konszolidációból" - idézte Ruttenstorfer nyilatkozatát az APA hírügynökség. Elemzők szerint a vezérigazgató közvetlenül arra célzott, hogy a MOL jelenleg növelni akarja részesedését a horvát INA olajtársaságban. Az INA egy része iránt az OMV is érdeklődik.

Az OMV és a MOL küzdelme 2007 júniusában kezdődött, miután az osztrák társaság úgy vette meg a magyar olajipari cég részvényeit, hogy arról előzetesen nem tájékoztatták a MOL vezetését.

A MOL ellenséges felvásárlásnak tartotta az OMV lépését, és azt hangoztatta, hogy az együttműködés nem szolgálná a magyar cég, illetve annak részvényeseinek érdekeit.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását