2024. április 18. - Andrea, Ilma

Történelem mesterkurzus karácsonyi ajándékba

Hamarosan itt van a karácsony, a készülődés és a tökéletes ajándék keresése már megkezdődött. Amennyiben van ebben a tanévben érettségiző családtagunk vagy barátunk, akkor számára talán a történelem mesterkurzus lesz a legjobb választás az idei ünnepekre.
2021. december 14. kedd 13:06 - HírExtra

De vajon milyen lehetőséget kínál ez a fiatalok számára? Cikkünkben részletesen kifejtjük mindezt!

Karácsonyi ajándék érettségizők számára

A megfelelő meglepetés megtalálása szinte minden esetben fejtörtést tud okozni. A legtöbb közeli hozzátartozó számára ugyanis már minden lehetséges ötletet ellőttünk, így gondban lehetünk, ha valami újjal szeretnénk előrukkolni. Most az érettségiző rokonok és barátok meglepésében nyújtunk segítséget, hiszen megmutatjuk, hogy mi lehet számukra a megfelelő idén. 

Rubicon Történelem Mesterkurzus ajándékba

Az biztos, hogy nem karácsonykor fognak nekiállni tanulni a fiatalok, azonban januártól praktikus lehet egy olyan ajándék, aminek hasznát is tudja venni. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus remek lehetőséget ad arra, hogy ne egy újabb zoknit vagy sapkát adjunk át a másik számára. 

Ahhoz, hogy az érettségiző fiatal átlag felett teljesítsen, segítségre lesz szüksége. Az országos átlag tavaly a történelem érettségin alig érte el az 52%-ot, amely nem túl rózsás, ha azt vesszük, hogy ezt nem megérteni, hanem megtanulni kell. Ez azt is jelenti, hogy középszinten a diákok több mint fele csak egy hármast tudott összekaparni, vagy pedig annál rosszabb jegyet szerzett. 

Ez is azt mutatja, hogy egy ilyen meglepetés még jól tud jönni a felkészülési időszakban. A jelentkezés nem túl bonyolult, a kurzusnak hála pedig valószínűleg a vágyott egyetem ponthatárát is sikerül majd elérni. Semmi sem lehetetlen, csak szükség van egy kis önuralomra és szorgalomra. Az egyéni felkészülés ugyanis rengeteg munkát igényel, főleg az utolsó pár hónapban. Ahhoz, hogy mindenből sikeres vizsgát lehessen tenni, naponta legalább egy órára van szükség. Ez azonban nem tűnik soknak annak fényében, hogy ezzel könnyedén megalapozható a jövő.

Mit nyújt a mesterkurzus a fiatalok számára?

A Rubicon nagy előnye, hogy tematikus online érettségi felkészítővel segíti a munkát. A több mint 100 oktatóvideó megtekintésével máris előrébb lehet lenni. Emellett a megajándékozott hozzájut az összes érettségi tétel előre kidolgozott vázlatához, komplett lexikai gyűjteményt kap kézhez, és nem utolsósorban tárgyi tudást mérő online teszteket tölthet ki. A lista tartalmaz minden évszámot, fogalmat, személynevet és a topográfiát egyaránt. A kurzus végén pedig próbaérettségit is tehet, amely által megállapíthatja, hogy milyen szinten van a tudása. Gyakorolhatja a tökéletes esszé megírását, illetve a szóbeli vizsgát egyaránt. 

Az utolsó hónapokban rendszeres élő kérdezz-feleleken vehet részt, illetve hozzáférést kap az évfolyam Facebook-csoportjához egyaránt. Persze a fa alá nem lehet betenni, de egy aranyos ajándékkártya elkészítésével kézzel fogható lesz a meglepetés.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását